Muzeul de chihlimbar de la Colţi

Învaluiţi în mister şi legendă înca din cele mai îndepărtate timpuri, Munţii Buzăului adăpostesc multe minuni ale naturii ce aşteptă să fie descoperite şi admirate. Mulţi dintre noi au auzit de Vulcanii Noroioşi, Focurile Vii sau schiturile rupestre, însă puţini au ajuns să le şi vadă cu ochii lor. Ascuns tot în aceşti munţi sălbatici este Muzeul de chihlimbar din satul Colţi, o expoziţie de bijuterii şi pepite de chihlimbar extrase din zonă.

Pentru a vizita acest muzeu am plecat din Braşov spre Buzău prin Întorsura Buzăului. Există două căi de acces de la drumul naţional, una mai scurtă, alta mult mai lungă. Bineînţeles că până la urmă am străbătut drumul cel lung pentru că am vrut sa vedem şi schiturile rupestre de la Nucu, dar nu prea a fost timp pentru toate. Am hotărît să ne întoarcem luna viitoare pentru acestea şi să profităm de cât a mai rămas din zi pentru a ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.