Maramureşul magic – 3

În episodul anterior v-am povestit despre plimbarea mea către Bârsana şi despre cum am reuşit să îmi găsesc un loc unde să dorm, în sânul unei familii deosebite din Corneşti, Maramureş. Când m-am trezit, dintre toţi cei zece membri ai familiei mai erau pe lângă casă doar patru. Ceilalţi s-au trezit devreme şi au pornit spre şcoala din sat sau liceul din Sighet. Am deja pregătit un mic dejun copios, cu mult caş topit în mămăligă fierbinte şi o delicioasă cană cu lapte, mai bio decât orice alt lichid alb cu pretenţii de lapte, disponibil în magazine.

Bunica mă întreabă dacă am dormit bine: „te simţi bine la noi domnucă? Ai văzut ce familie frumoasă am?” şi toţi mă încurajează să mai rămân. Mă hotarăsc aşadar să pornesc spre Sighet, apoi Săpânţa, iar la final de zi să revin la aceeaşi familie. ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.