Hummus bi tahini, Kufta, Ruz Ma Shayreeyeh

După titlu pare complicat, dar să încercăm o denumire mai prietenoasă gen: hummus, "chiftele" şi orez cu paste prăjite (sau mai simplu orez cu vermicelli). Dar sincer traducerile nu mi-au plăcut niciodată - prefer să păstrez variantele originale, acolo unde se poate.

Incursiunea în gastronomia egipteană nu pare să entuziasmeze prea mult pe nimeni. Cum spunea un chef (nu de-al nostru)  "egyptian cuisine is boring" :). E destul de dificil să spui felul acesta este specific egiptean... sau libanez..... sau turcesc.... sau ..... . E aproape ca la noi - aţi găsit acel fel specific românesc? şi nu mă refer aici la nenumăratele variante ale preparatelor turceşti, bulgăreşti etc.

A 15-a ediţie a Poveştilor din LumeaMare a fost pretextul pentru o mică degustare cu specific, specific egiptean :).

Deci să începem:

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.