Ai curajul să încerci …. sau rămâi conservator?

Este foarte uşor ca turist să ajungi pe meleaguri străine şi să încerci să mănânci aşa cum eşti obişnuit acasă. Sunt destul de mulţi care nu încearcă specilităţile locale, la fel cum sunt mulţi care le încearcă. Să zicem că o parte din "vină" este şi rezultanta deciziilor marilor hoteluri cu 4 sau 5 stele care aduc cultura internaţională la masă atunci când vorbim de obiceiurile culinare promovate. Oamenii trebuie să se simtă ca acasă, spunea la un moment dat cineva dintr-un restaurant al unui hotel de 5 stele, nu vrem să creăm turiştilor disconfort. Aşa că uneori pentru a simţi gustul local e bine să te opreşti şi la colţ de stradă şi să faci exact ce fac şi localnicii. Cele mai bune preparate le-am mâncat în locuri în care, la o primă impresie, poate că nu aş fi avut curaj nici să intru, atât în Egipt cât şi în Iordania.

Cum spuneam acum ceva vreme aici, bucătăria egipteană nu este de natură să entuziasmeze prea mult pe nimeni. O...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.