Savoarea Marocului în trei rețete

Cum vremea rece se face simţită din ce în ce mai mult, am pus mâna pe cartea de bucate magice marocane. Mă trăgea parfumul unui tajine de pui cu lămâie sau al unuia cu miel și prune, dar am ales o combinaţie un pic altfel şi care s-a dovedit foarte savuroasă. Am plecat de la un preparat și am ajuns la trei, deci meniu complet. Bucătăria marocană este plină de specialități, iar pregătirea cușcușului este indispensabilă în cultura lor culinară. De data asta îți fac cunoștință cu cușcuș seffa. Având ca origine oraşul Fes, seffa este consumat mai ales ca desert. Este un preparat care îmbină cușcușul cu stafide, zahăr, scorțișoară și apă de flori de portocal. Am adăugat piept de pui, mirodenii şi un delicios sos de ceapă, obținând în final pui umplut cu cușcuș în sos de ceapă. Într-o primă etapă pregătesc cușcușul. 2013 09 - Retete marocane1

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.