Dintotdeauna omul a găsit o provocare în a urca munții, fie de nevoie, fie de plăcere. Dar pe noi nu ne interesează campaniile militare ale lui Alexandru Macedon sau Hannibal, ci plăcerea de a te învinge pe tine însuți.

Începuturile

În anul 126 e. n., împăratul Adrian a urcat muntele Etna. El îți dorea un lucru simplu, să vadă răsăritul. Cu această ocazie a fost construit primul refugiu montan. I-au urmat destule nume celebre. Dante Aligheri, Petrarca, Leonardo da Vinci, cu toții au căutat frumosul din munți. Și așa au început să apară primele piese de echipament. Mulți deschizători de drumuri și-au dat seama de necesitatea asigurării cu o coardă (frânghie după cum i se spunea atunci), în special în locurile abrupte și expuse sau pe zăpadă și ghețari. Apoi apare și un strămoș al pioletului, un fel de băț ascuțit într-un capăt. Acesta este însoțit de vechile crampoa...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.