Viena: 114 muzee la 13 euro

Am primit ieri acest mesaj şi trebuie să vă dau mai departe vestea, pentru că este chiar tentant! Noaptea muzeelor la Viena are loc pe 1 octombrie, în acest weekend. Eu m-aş duce special pentru asta dar mă gândesc că nu toată lumea e ca mine. Poate că vă aflaţi totuşi în zonă şi atunci e bine să ştiţi că atât costă biletul de acces la o listă lungă de muzee, pe toare gusturile, de la arta la psihologie, de la tortură la cinematografie. Şi tot în acest bilet este inclus şi transportul, între orele 16:00 şi 3:00 noaptea. Hai să vedem ce puteţi vedea, din locurile pe care noi le-am stăbătut deja:

Muzeul Albertina – puteţi încă admira expoziţia De la Monet la Picasso, e foarte frumoasă, merită!

Leopold Museum aniversează 10 ani printr-o expoziţie dedicată lui Egon Schiele, cel pe care eu personal chiar acolo l-am descoperit şi l-am iubit pe loc!

Pe Hundertwasser în puteţi găsi la KunstHaus. Şi în apropiere, la Kursthalle, o să daţi de Dali!

Alte muzee care merită luate în calcul (deşi nu veţi avea timp de toate):

Kunsthistorisches Museum

Belvedere

Şi dacă nu mergeţi neapărat la Viena, vedeţi că Noaptea albă se ţine în mai multe oraşe, inclusiv Paris, Bruxelles, La Valette, Toronto. Mai multe detalii aici.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.