Viena: 114 muzee la 13 euro

Viena: 114 muzee la 13 euro

Am primit ieri acest mesaj şi trebuie să vă dau mai departe vestea, pentru că este chiar tentant! Noaptea muzeelor la Viena are loc pe 1 octombrie, în acest weekend. Eu m-aş duce special pentru asta dar mă gândesc că nu toată lumea e ca mine. Poate că vă aflaţi totuşi în zonă şi atunci e bine să ştiţi că atât costă biletul de acces la o listă lungă de muzee, pe toare gusturile, de la arta la psihologie, de la tortură la cinematografie. Şi tot în acest bilet este inclus şi transportul, între orele 16:00 şi 3:00 noaptea. Hai să vedem ce puteţi vedea, din locurile pe care noi le-am stăbătut deja:

Muzeul Albertina – puteţi încă admira expoziţia De la Monet la Picasso, e foarte frumoasă, merită!

Leopold Museum aniversează 10 ani printr-o expoziţie dedicată lui Egon Schiele, cel pe care eu personal chiar acolo l-am descoperit şi l-am iubit pe loc!

Pe Hundertwasser în puteţi găsi la KunstHaus. Şi în apropiere, la Kursthalle, o să daţi de Dali!

Alte muzee care merită luate în calcul (deşi nu veţi avea timp de toate):

Kunsthistorisches Museum

Belvedere

Şi dacă nu mergeţi neapărat la Viena, vedeţi că Noaptea albă se ţine în mai multe oraşe, inclusiv Paris, Bruxelles, La Valette, Toronto. Mai multe detalii aici.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.