Seară cu vinuri bune, nume de cod Salentein

Într-o seară în care Bucureştiul se albea sub potopul fulgilor de nea, ne-am luat inima în dinţi şi am ajuns la prima degustare marca Vinexpert a anului 2012.

Profilul degustării s-a potrivit perfect cu tema Poveştilor din LumeaMare ce urma să aibă loc câteva zile mai târziu - Argentina.

Salentein, o poveste ce începe din 1999 când a fost culeasă prima recoltă, proprietatea unui grup de investitori olandezi, un nume dat după un castel din Olanda.

În Valle de Uco - Mendoza, este concentrată aproape 70% din producţia de vinuri a Argentinei. Cu o temperatură medie de 14 -16 grade, altitudini între 1000 - 1700 m deasupra nivelului mării, precipitaţii reduse, peste 330 de zile cu soare / an, diferenţe de aproape 16 grade între zi şi noapte, irigaţii cu ape rezultate din topirea gheţa...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.