Cetatea Neamţ în alb şi negru

Cetatea Neamţ în alb şi negru

Dragoş ne-a invitat să preluăm imaginile sale de la Cetate,  îi mulţumim.

Cetatea Neamţ este o cetate medievală din nordul judeţului Neamt ridicată în secolul al 14-lea în timpul domnitorului Petru I al Moldovei.

În ciuda evenimentelor ce s-au petrecut în cadrul acestei cetăţi construcţia este într-o stare foarte bună (şi datorită restaurării) fiind unul dintre obiectivele turistice ale României care pot lăsă fără cuvinte orice privitor

În clipele în care pătrunzi în interiorul cetăţii aerul medieval te cuprinde rapid făcându-te să-ţi imaginezi cu uşurinţă poveşti istorice din acea perioadă crucială prin care a trecut poporul român.

Fotografii şi text: Asaftei Dragos

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!