Un altfel de suvenir

Un altfel de suvenir

V-am spus deja în articolul despre Brugge (că de, odată cu înaintarea în varstă am început să mă repet) că cel mai frumos suvenir pe care mi-l pot lua (sau îl pot primi) dintr-o călătorie este un album. Şi nu mă refer la acel gen de albume care îţi sar în ochi pe toate străzile şi toate gheretele, ci la acelea pe care le caut cu străduinţă şi care îmi arată locul sau oraşul dintr-o perspectivă artistică. Vorbesc despre albume în care fotografiile  standard, de tipul carte poștală, sunt înlocuite de acuarele, picturi sau măcar de vechi fotografii alb negru. Iar textele nu sunt prezentări cu date istorice şi adrese ci gânduri, poezii, literatură.

Recunosc, nu este tocmai uşor să le găseşti şi nu am reuşit să îmi iau aşa ceva de peste tot, însă am deja câteva exemplare pe raft de care sunt tare mândră şi uite, vă arăt şi vouă.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.