Unde să te cazezi în Viena?

În decembrie 2008 am fost cu Petra şi cu bunicii la Viena. Bineînţeles că am fost mai mult decât interesată să găsesc ceva convenabil în care să încăpem cu toţii şi întrebând prietenii am aflat de apartamentele despre care vă voi vorbi astăzi.

Pentru a vă rezerva un astfel de apartament găsiţi mai multe variante şi o abundenţă de detalii pe siteul cazare-viena.ro. Da, surpriza plăcută este că puteţi vorbi cu doamna Adelina Mănescu, care mai ştie încă destul de bine limba română!

Vă voi da şi eu câteva detalii, din propria experienţă.

Locaţie: Apartamentele sunt la ceva distanţă de centru, într-o zonă liniştită şi cu toate conexiunile necesare pentru a ajunge uşor oriunde aţi vrea, de la aeroport la orice punct din Viena (ok, nu întotdeauna direct dar, după cum probabil ştiţi, în Viena totul merge ceas, sau cu ceas şi ore fixe, aşa că nu am considerat asta o problemă). Noi ne suiam în tramvaiul aflat la doi paşi de blocul supermodern şi supecurat şi, fiind iarnă, de bucuram de căldurica plăcută din acesta timp de aproximativ 40 de minute, până când ajungeam în buricul târgului. Vorbesc de unul dintre târgurile de Crăciun, bineînţeles! Şi credeţi-mă că pentru a parcurge aceeaşi distanţă în Bucureşti aţi avea nevoie de timp dublu cel puţin, aşa că ruta nu este una aglomerată!

În plus, în imediata apropiere, aveţi supermarket sau restaurante!

Harta aici.

Câte persoane intră? În apartamentul în care am stat noi puteau intra lejer 6 persoane sau doua familii cu câte un copil. Avea două dormitoare, o sufragerie mare cu două canapele, bucătărie dotată cu toate cele necesare şi două băi, una pentru spălat, alta pentru alte lucruri, ceea ce uneori poate fi un mare avantaj. Mai multe variante şi detalii aici.

Cât costă? Foarte puţin dacă mergeţi într-adevăr mai mulţi, între 70 şi 120 de euro pe noapte, putând ajunge astfel la 40-50 de euro de familie. Completare la o dată ulterioară: am observat că prețurile au rescut, mai multe detalii aici sau în urma unei discuţii cu proprietarii.

La final vreau să subliniez faptul că acest articol nu este o reclamă. Am vrut pur şi simplu să vă oferim o informaţie utilă şi să vă spunem că noi am fost foarte încântaţi de dotările, curăţenia şi tot ceea ce am găsit în aceste apartamente. Iar îmi vine să plec la Viena…

Drum bun!


Alte variante (actualizate în decembrie 2018) găsești aici:

Cazare în Viena – idei pentru toate buzunarele și nevoile

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.