„Best of LumeaMare” – Noiembrie 2010

„Best of LumeaMare” – Noiembrie 2010

Am intrat şi în decembrie, ultima lună din an. Când s-a întâmplat să mai treacă încă un an nimeni nu ştie, sau dacă ştie să ne spună şi nouă. Iar până atunci hai să vedem ce s-a mai întâmplat luna trecută prin lumeamare, ce articole din cele publicate în noiembrie au fost cele mai citite:

1. Călătorie iniţiatică pe bicicletă, un jurnal de călătorie pe biciclete pe ruta Bucureşti – Călăraşi – Cobadin – Eforie Nord – Vama Veche – Corbu (aprox. 400 de kilometri), în compania unui copil de 13 ani.

2. Aparenţă şi esenţă în oraşul fantomelor – Edinburgh (1) – primul oraş al literaturii (declarat de UNESCO), un oraş al contrastelor

3. Coasta de Azur – Poveste de miere – o călătorie în luna de miere pe motocicletă, scrisă cu dragoste şi umor

4. Mlaştini mângâiate de maree – paradis al păsărilor la Zwin – la Marea Nordului, între Belgia şi Olanda, un ţinut cu totul şi cu totul special

5. Filozofia alpinismului – un interviu cu Cornel Coco Galescu, o poveste frumoasă despre munte şi alpinism

6. Craiul munţilor – tot despre munte, de data aceasta pe Piatra Craiului, cu legendele şi împrejurimile sale

7. Maramureşul magic 11 – o compilaţie de imagini de prin acest frumos ţinut

8. şi din aceeaşi serie, de data aceasta cu poveste, Maramureşul magic 10

9. Sfaturi fulger pentru drumeţii – primite tot de la Coco Galescu, referitor la drumeţiile pe munţi

10. O descoperire întâmplătoare – Mânăstirea Basarabovo

Acum putem să ne vedem mai departe de ultima lună din an!

Un decembrie frumos şi plin de cadouri tuturor!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.