Monte Carlo, Eze – Poveste de miere (5)

Monte Carlo, Eze – Poveste de miere (5)

O călătorie în luna de miere, pe două roţi.

Povestită de Vlad Ivan.

Partea a V-a – Monte Carlo, Eze

Ultima zi a şederii noastre în Franţa vine cu promisiuni mari: Monte Carlo, Nisa şi Eze, orăşelul de vis trecut pe listă la sugestia Vandei cea furăcioasă de mirese. Aşadar după o repriză matinală de plajă şi un prânz în limitele orare stabilite prin lege încălecăm şi plecăm. Din nou coastă, apă albastră, bărcuţe şi voila Monte Carlo. Aglomerat şi frăsuit, plin de Tesla şi Ferrari ne ameţeşte şi ne enervează. În cele din urmă însă îl îmblânzim şi îl luăm la pas. Cazino, grădini exotice de unde se vede totul ca în palmă (inclusiv căsuţa lui Albert aşezată frumos pe malul mării). Multă bogăţie, mult bun simţ şi multă verdeaţă, inclusiv pe acoperişurile blocurilor. Impresionaţi şi transpiraţi pornim înapoi către Eze.

Parcam în parcarea pentru motociclete (interesantă invenţie) şi o luăm în sus pe deal către cetate. Aici găsim un orăşel medieval perfect conservat, boem şi primitor, în care printre magazinaşe şi ateliere locuiesc oameni. La bază, sub cetate un hotel cu terase verzi, statuete pişecioase şi masini de cca un milion de euro în mai puţin de 20 de metri pătraţi. Vedere de milioane dar din împleticeală ratăm în ultimul moment locul de admirat panorama: s-a închis. Desole! Măcar un motiv să revenim.

Noaptea s-a lăsat binişor şi mâine pornim spre casă aşa că “vizităm” Nisa din mers, nu fără să ne rătăcim un pic, să trecem pe roşu din greşeală şi să admirăm un domn nervos care urlă că disperatu’ la nevastă-sa fiindcă nu parchează cum îi zice el. Aici nu e paradis aşa că ne cărăm la culcare. Ultima noapte în Franţa, borcanul cu miere se apropie de sfârşit.


Citeşte şi

Episodul 1

Episodul 2

Episodul 3

Episodul 4