Ce v-a plăcut mai mult la Roma?

Ce v-a plăcut mai mult la Roma?

După cum probabil aţi aflat, ne pregătim să plecăm la Roma! Şi asta pentru că nu am putut rezista tentaţiei şi am rezervat bilete de avion la un preţ incredibil: 480 de lei, adică RON, pentru doi adulţi şi un copil de 7 ani! Şi asta e mult, dacă reacţionam din prima le puteam cumpăra la doar 300 de lei. (E vorba de Wizz Air şi sperăm să fie totul ok până la capăt).

Acest prim pas fiind făcut, acum dăm din coate şi taste pentru a găsi şi cea mai convenbilă ofertă de cazare, am văzut multe variante, am primit multe recomandări pe twitter şi facebook şi am citit foarte multe opinii negative legate de tot ce înseamnă cazare la Roma, mai ales la low budget. Iar provocarea este să nu depăşim 45 de euro pe noapte 😀

Trecem şi peste asta şi ne păstrăm optimismul, ştim că până la urmă vom găsi ceva şi că ceea ce vom vedea va compensa orice alt neajuns. Inclusiv acela de a călători cu un copil de 7 ani care nu va fi aproape deloc interesant de arta, pietre, catedrale sau istorie 😀

Am început să ne documentăm, răsfoind mai întâi LumeaMare, unde avem deja impresii de la Ghiocel, am continuat cu Cezar sau cu mai multe articole de pe Viajoa. Am mai aflat de prin ghiduri că în perioada în care vom fi noi acolo ar trebui să aibă loc un fel de carnaval al copiilor sau că s-a introdus acea taxa de 2-3 euro / zi / persoană, în funcţie de numărul de stele sub care vom dormi. Cât despre ceea ce ne aşteaptă acolo eu una pocnesc de încântare numai la gândul că voi avea ocazia să trăiesc ceea ce înseamnă Roma din punct de vedere artistic şi cultural!

Acum bineînţeles că trebuie să mă temperez, să înţeleg că în 9 zile nu voi avea nicio şansă să văd tot ce mi-aş dori şi să aleg… Şi pentru că sunt încă într-o fază incipientă de documentare şi ştiu că o parte dintre voi aţi fost deja la Roma, m-am gândit să vă rog să împărtăşiţi cu mine şi cu cititorii LumeaMare un top al celor mai frumoase locuri şi amintiri ce v-au rămas în suflet. Ce v-a placut mai mult din ceea ce aţi văzut, gustat, experimentat la Roma? Ce locuri mai puţin bătute aţi descoperit? Ştiu că e greu şi că veţi fi tentaţi să spuneţi că TOT sau poate că NIMIC, cine ştie… Dar vă rog mult să alegeţi voi cele mai cele impresii, de orice factură!

Mulţumesc şi abia aştept să citesc!

PS: primesc cu mare interes şi sfaturi sau ponturi de orice fel!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.