Răspunsul la pariu

Răspunsul la pariu

Înainte de a pleca la Roma am lansat un pariu prin care vă invitam să ghiciţi ce nu ne va plăcea la Roma. De când m-am întors am tot aşteptat să se decanteze impresiile, să se mai dilueze entuziasmul… ca să pot să aflu şi eu ce nu mi-a plăcut. Si tot nu găsesc, aşa că voi încerca sa o iau în ordine, răspunzând celor care s-au aventurat să pună pariu cu noi:

Badger, nu am simţit că e iarnă, am avut soare şi călduţ, mai degrabă primăvară! Asta nu înseamnă că nu am mai merge acolo oricând!

Ina, peste prea mulţi români nu am dat şi dacă da, aşa cum am şi scris în Roma, o introducere, am încercat să înteleg pe toată lumea şi să judec mai puţin. Cred că am avut baftă şi nu ni s-a încrucişat drumul cu cel al unor specimene pe care nu poţi să nu le judeci!

Ioana, nu ne-a tras nimeni pe sfoară. Am încercat sa găsim restaurantele recomandate şi a fost ok. Unele aduceau pâine fără să cerem (puţine) însă nu mi s-a părut atât de aiurea, se mai întâmpla şi prin alte ţări, îmi vine acum în cap, ca exemplu, Portugalia (Algarve) unde coperto e consistent şi costă ceva!

Anca, îngheţata a fost undeva între banală şi foarte bună, depinde de loc. Însă nu a fost proastă, nu am avut ghinionul ăsta. Am preferat să o iau din locuri mai puţin aglomerate sau renumite, cu excepţia Tre Scalini, de care spunea  şi Ioana, unde, apropo, doar cea de trufe e senzaţională, restul aromelor nu sunt cu nimic mai bune ca în alte părţi.

Paula, Ally, cu mizeria ce să zic, nu mi s-a părut chiar aşa deranjant! Nu e Austria, clar, dar Bucureştiul cred ca e mai jegos sau poate că umblu cu ochii mai mult în jos pe aici. La Roma, în puţinele momente în care am privit in jos, am văzut confetti. Ceea ce e destul de vesel!

Nickro, la o parte am răspus deja, adaug doar că pizza a fost bună chiar şi de la o cârciumă micuţă de cartier  de unde ne mai luam seara la pachet. Poate că nu am mâncat-o pe cea mai bună (am aflat abia când m-am întors unde trebuia să merg) dar nici pe cea mai rea, asta e clar!

Dincolo de cele propuse de voi, aş putea spune că nu mi-a plăcut modul de organizare a transportului în comun (partea de autobuze), asta pentru că niciodată nu nimeream în staţia potrivită atunci când căutam un anumit număr, pentru a mai scurta un drum. Dar ce să zic, asta a fost prostia noastră, se găsesc hărţi cu mijloacele de transport, puteam să luăm una şi să ne scutim de umblat aiurea! Aşa că nu se pune!

Singurul căruia nu i-am răspuns până acum, în lista de mai sus, este Silviu – care nu a răspuns de fapt pariului ci dimpotrivă, a afirmat că puţine ar fi lucrurile care ar putea să nu ne placă în Roma, lucuri care oricum nu au valoare pentru cei pasionaţi de călătorii! Dacă ar fi să nu ţin cont de regula jocului, acesta ar trebui sa fie răspunsul câştigător!

În fine, pentru că Roma, ca orice alt oraş mare sau mic, e plină de kitchuri turistice şi nu am putut alege nimic deosebit pentru voi, pentru că vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au venit în ajutor cu sfaturi, idei şi recomandări, aş vrea să dedic personal, fiecăruia în parte, câte o fotografie, din Roma bineînţeles. Vom începe chiar de azi., în secţiunea O fotografie pe zi. Dacă ai vreo preferinţă sau vreun loc pe care ai vrea să ţi-l dedicăm nu ezita să ne spui. Dacă am ajuns acolo şi am apucat să imortalizăm o vom face cu mare plăcere. Vă aşteptăm cu sugestii sau linkuri pe care vreţi să le punem în dedicaţii pe toţi cei care aţi comentat la articolele Punem pariu că plecăm la Roma? şi Ce v-a plăcut mai mult la Roma?

PS: Voi încerca la un moment dat să fac şi un top personal cu ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, aşa cum v-am rugat şi pe voi să faceţi, dar pentru asta chiar trebuie să mai las timpul să curgă şi să elimine impresiile care nu vor face faţă trecerii lui!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.