Casa de vacanţă Piatra Mică – Cazare la poalele Pietrei Craiului

Casa de vacanţă Piatra Mică – Cazare la poalele Pietrei Craiului

Lăsăm oraşul Zărnești în urmă. În scurt timp facem stânga la indicatorul spre Schitul Colţul Chiliilor. Urcăm spre Casa Piatra Mică. Încă de departe îi vedem pe cei doi proprietari, foşti alpinişti de performanţă, cu treabă prin curte. Nea Viorel cară câteva lemne. Doamna Rozi îşi îngrijeşte grădina. Este o zi frumoasă de august. Poposim o clipă pe buşteanul din faţa curţii. Chiar în faţa noastră se ridică Munţii Piatra Craiului, cu Vârful Turnu, cel mai nordic punct al crestei şi cu Vârful Piatra Mică, marcat cu o cruce de fier pe care o putem deosebi pe fundalul cerului senin. În stânga vedem Munţii Bucegi ce par atât de aproape. Alături sunt Munţii Postăvaru. În spatele lor alte culmi se pierd în zare. Deodată auzim nişte voci. Ceva mai sus este o potecă ce trece chiar pe sub pădure. Pe ea un grup de turişti. Poate merg spre Schitul Colţul Chiliilor sau chiar mai sus, sau poate pe Valea Crăpăturii, cea de lângă, pe care vor urca spre Cabana Curmătura. Orice ar fi, au de unde alege. Ne ridicăm şi mai facem câţiva paşi pe lângă curte. Ne uităm vis-a-vis spre culmea Pleaşa, unde, ascunsă privirilor, se află o mică aşezare. Jos, lângă drumul pe care am venit curge râul Bârsa. Nu mai zăbovim. Deschidem portiţa şi intrăm.

Întâi păşim în cerdacul casei. Apoi în living, unde soba de teracotă, hornul placat cu piatră, cergile de pe jos şi coarnele de cerb se îmbină frumos cu culoarea lemnului de pe pereţi. Dormitoarele sunt pregătite. Totul este amenajat rustic, cât mai natural, cum a ştiut nea Viorel mai bine. Paturile, mobilierul, chiar şi lustrele sunt făcute de el. Este ceva unic în fiecare cameră. Blănurile de pe podeaua de lemn de brad te îndeamnă să te întinzi pe jos. Îmi amintesc de serile petrecute la poveşti în sufragerie. În nopţile mai friguroase ne aşezam în faţa sobei și ascultam focul trosnind. Era linişte, nimeni în jur, doar noi şi gândurile noastre. Apoi ne retrăgeam la culcare în una dintre camere. Iarna ne scoteam picioarele de sub plapumă şi lăsam sobiţa să ne încingă tălpile.

Cam aşa arată o după-amiază petrecută la părinţii mei. Acum venim în vizită. Dar şi ca să dăm o mână de ajutor când sosesc oaspeţi. După multă muncă, ai mei și-au văzut visul cu ochii. S-au mutat într-o căsuţă mai mică, în celălalt capăt al curţii iar Casa Piatra Mică este acum deschisă şi se închiriază în întregime. Cele două dormitoare şi sufrageria spaţioasă oferă 6 locuri în paturi. Musafirii au la dispoziţie o bucătărie utilată, o baie modernă şi un beci. Căldura poate fi păcălită la umbra păducelului din curte. Serile răcoroase pot fi petrecute pe cerdacul închis sau la gura sobei. Mai pe scurt, imaginaţi-vă că nu vă aude nimeni…

La cerere, Familia Borteş organizează diverse activităţi în natură. Vă poate pune la dispoziţie ghid montan pentru a vă însoţi în drumeţiile montane, sau instructor pentu căţărare pe stâncă sau rapel. Fiind buni cunoscători ai zonei montane înconjurătoare, vă vor oferi cu multă plăcere informaţii și indicaţii pentru plimbările voastre. Cât despre ce altceva se mai poate face sau vedea prin aceste locuri, iată câtva idei aici şi aici.

Contact: Viorel Borteş – 0766 514 796

Pentru mai multe informaţii legate de acces, tarife şi rezervări puteţi intra aici

Şi dacă tot nu am reuşit să vă conving, poate o vor face pozele următoare.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.