„Best of LumeaMare” – Iulie 2011

„Best of LumeaMare” – Iulie 2011

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN LUNA IULIE

Aşa cum bine spunea Alina într-un rezumat, în lunile iulie şi august ar trebui să ne autointerzicem accesul la calculatoare sau televizoare, să profităm de ziua mai lungă şi mai caldă ca să petrecem cât mai mult timp în natură sau afară din casă. Ar trebui să punem pauză la activitatea pe blog (să ştiţi că m-am gândit la un moment dat şi la asta!) şi să ne concentrăm pe ceea ce ne place atât nouă cât şi vouă mai mult: călătoriile. Dar cum anumite pasiuni nu pot trăi fără să se exprime şi cum LumeaMare e pentru noi locul în care împărtăşim frecvent ceea ce vedem, nu putem să ne despărţim de voi, nici măcar în vacanţă! Încercăm aşadar să ne pregătim din timp articolele, pentru zilele în care vom fi departe de net, să facem planificări şi să ne asigurăm că nu veţi fi dezamăgiţi atunci când ne veţi trece pragul. Şi să ştiţi că nu e niciodată atât de uşor pe cât pare, cine are un blog, oricât de mic, de care se ocupă frecvent, ştie la ce mă refer! Citeam zilele acestea că unii dintre noi încercăm să ne căutăm libertatea lucrând pe cont propriu şi sfârşim prin a fi proprii noştri scavi. Oare de ce m-am simţit vizată?

Nu ştiu de ce dar în luna iulie, după cele trei săptămâni pe care le-am trăit la aer curat, în cu totul alt ritm decât cel cu care sunt obişnuită (mulţumesc pentru asta în mod special Octaviei, Alinei şi iubitului meu soţ, Alex), am ajuns să văd că oricât de pasionată aş fi de ceea ce fac, undeva greşesc omorându-mi prea mult timp în zona virtuală. E o capcană în care orice blogger poate să cadă şi cred că e foarte greu să găseşti echilibrul între a trăi experienţe şi a povesti despre ele. Sper ca de acum înainte să ştiu mai bine cum să ţin balanţa în echilibru.

Dar v-am vorbit prea mult despre mine, aşa că hai să trec la ceea ce voiam să fac, anume topul celor mai citite articole dintre cele publicate în luna iulie. Pentru a fi mai uşor de urmărit, voi încerca să le grupez pe categorii.

IMPRESII:

Bucureştiul văzut cu ochi de francez

Frankfurt, schiţă de portret

Eseu foto: Polonia, o ţară surprinzătoare

Străin în oraşul meu (9)

Europa Park

EVENIMENTE:

Poveşti din LumeaMare în deplasare – impresii

Trei cuvinte: Jon Bon Jovi

OAMENI:

Ion Trandafir sau cum să trăieşti sănătos – partea 1 şi partea a 2-a

Model la 17 ani

GUSTURI:

Chardonnay, o degustare de vară

Acestea fiind enumerate, vă doresc un august plin de soare şi excursii frumoase, despre care poate că ne veţi povesti şi nouă!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.