Pe repede înapoi

Pe repede înapoi

Săptămâna asta a fost aşa de „pe repede înainte” încât nici nu am apucat să vă spun prin câte experienţe plăcute sau mai puţin plăcute am trecut. Aşa că o iau acum puţin invers, ca să recapitulăm:

DUMINICĂ

Şoc şi groază, a venit iarna! Am plecat vineri din Bucureşti, spre Braşov, în plină vară şi m-am întors duminică în plină iarnă.

 

SÂMBĂTĂ

M-am plimbat prin Braşov, într-o acţiune la care au participat bloggeri din Braşov dar şi din Bucureşti. A fost frumos, mai multe impresii şi fotografii aici.

În acelaşi timp LumeaMică, rămasă în Bucureşti, a participat la maratonul copiilor şi la construirea Europei din piese logo. Încântare maximă, fotografii mai multe pe pagina ei de facebook.

VINERI

Am participat la o nouă ediţie de Social Media Breakfast, întâlnire organizată de STANDOUT şi găzduită de Cantina Sport Bar. Mai multe detalii despre ce s-a discutat pe acolo găsiţi la Titus. Eu nu m-am putut abţine să nu îl iau puţin pe invitatul englez, Tom Ollerton, la întrebări legate de felul în care a perceput el pentru prima dată România şi Bucureştiul. Am aflat că Bucureştiul i se pare comparabil cu Praga sau Budapesta (cred că era diplomat!) dar că îi este foarte greu să înţeleagă ce ar avea de făcut pe aici. Că nu există o informare clară asupra obiectivelor ce merită vizitate, că nu ştii ce ai putea face dacă ai sta mai multe zile, că prezenţa pe Trip Advisor este subţire, că sunt prea puţine comentarii la restaurante şi aşa mai departe. Nu mult mai târziu Tom întreba pe twitter, aflându-se în drum spre Bran, dacă există un cont oficial al nemuritorului… Ei bine… voi ştiţi să se fi gândit cineva la asta? Dacă da spuneţi-mi şi mie!

În seria descoperirilor mai puţin plăcute am aflat că Google este o bancă gratuită de imagini, din care te serveşti când vrei, cum vrei. O anumită pagină de facebook îşi construieşte conţinut cu imagini din România luând fotografii după bunul plac, cică de pe Google: „am găsit imaginea pe google, nu înţeleg de ce atâta vehemenţă” mi s-a replicat cu tupeu, când am ridicat vocea. După care postarea mea pe pe propria noastră pagină a dispărut, ca prin minune. Felicitări naţiune! Bineînţeles că nu dau numele paginii, nu vreau să contribui la creşterea numărului de fani. Dar vă pot avertiza în particular, ca să ştiţi unde să verificaţi.

Pe partea pozitivă, am fost încântată de articolul şi fotografiile Cameliei: Dacă ar fi să aleg ce m-a impresionat mai mult în Vienam, aş alege oamenii

JOI

Am citit cu interes despre casa fortificată de la Reignac şi am anunţat un proiect ce nouă ne este foarte drag: Adoptăm un loc!

MIERCURI

Am cunoscut-o pe Melissa, o bloggeriţă de succes din America. Mulţumesc Ruxa pentru şansă! Mai multe detalii despre ce s-a discutat găsiţi la Oana pe blog.

În plus, tot miercuri am vorbit cu Tomata cu scufiţă despre Timişoara, Nicu ne-a dat câteva sfaturi utile pentu planificarea unei ieşiri în deltă, iar Laura ne-a spus De ce ar trebui să ajungem măcar de 100 de ori în teatrele cafenea 

MARŢI

Ne-am bucurat şi ne-am amuzat de povestea Inei din Thassos: O insulă, un om fericit! 

Am fost la a treia şedinţă din cursul de parenting despre care am de gând să vă povestesc imediat.

Am lansat un concurs pe facebook, valabil încă până pe 16 octombrie. Detalii aici.

Iar seara am cedat invitaţiei la o plăcintă cu mere minunată, made by Anca Duma – yammi, mai vreau!

LUNI

V-am povestit despre noua piesă de la Odeon, Pentru că pot – A mai văzut-o cineva între timp?

Cam asta ar fi, pe scurt, o săptămână foarte plină din Lumea Mare. Acum e iarăşi luni aşa că să vedem ce ne mai rezervă şi săptămâna aceasta!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.