Poveşti din LumeaMare 17 – Thailanda

Poveşti din LumeaMare 17 – Thailanda

Cea mai mare bucurie pe care o am, de când organizez aceste evenimente, este să văd că oameni pasionaţi de călătorie vin la mine şi îmi propun noi ediţii, îmi dau idei de noi povestitori şi aşa mai departe. Deşi lumea e mare, resursele mele sunt totuşi limitate, aşa că orice ajutor sau sugestie este binevenită. Aşa s-a întâmplat şi când Dragoş mi-a propus să facem o ediţie dedicată Thailandei, o ţară pe care el o iubeşte şi o promovează foarte mult. Zis şi făcut, aşa că astăzi anunţăm o nouă întâlnire şi vă invităm la o scurtă incursiune într-un tărâm fascinant. Vă aşteptăm ca de obicei la Ceainăria GreenTea, cu materiale informative din partea TAT şi cu ghiduri de călătorie din partea Explore Travel. Detalii despre eveniment, povestitori şi poveşti găsiţi mai jos:

Data

Sâmbătă, 22 octombrie, la 13:00. Suntem acolo şi vă aşteptăm începând cu ora 12:30.

Unde?

Ceainăria GreenTea, Strada Doctor Burghelea Nr 24, Sector 2, Bucureşti

Povestitori:

Dragos Pirnog este directorul de programe Explore Travel şi o persoană îndrăgostită de Thailanda. Are la activ deja 7 excursii în această ţară, alături de alte ţări din Asia şi afirmă că este prima persoană din Romania care a călătorit pe traseul ecologic din partea de Nord a Thailandei. A vizitat toate cele 4 provincii principale din Thailanda şi cele mai importante insule, descoperind atât părţile turistice cât şi secrete mai putin ştiute din această minunată ţară.

Dragoş ne va povesti despre rutele ecologice din Thailanda – denumite Green Routes, rute dezvoltate de Autoritatea Natională de Turism a Thailandei, TEATA (The Thai Ecotourism & Adventure Travel Association) şi Greenleaf Foundation, Thailand Community-Based Tourism Institute şi Centrul European pentru Eco şi Agro Turism. S-au studiat 41 de rute, dintre care doar patru au fost finalizate până acum: două în nordul Thailandei şi două în partea centrală a ţării. Mai multe detalii vom afla la poveşti!

Anca Ciuciulin este de profesie arhitect, dar lucrează de 12 ani ca jurnalist la Sanoma Hearst: după 8 ani de Cosmopolitan, acum, redactor şef adjunct la Esquire, project manager al departamentului Custom Publishing şi redactor şef al revistei de mirese pe care o editeaza tot trustul Sanoma Hearst. Pasionată de “preumblări”, Anca a călătorit uneori ca simplu turist, alteori ca un adevărat călător şi se laudă cu un dor de ducă genetic ce o face să nu rateze nici o ocazie de preumblare.

Un subiect la care ţine ea foarte mult este ceremonia de Poi Sang Long – eveniment unic în Thailanda, ce are loc o dată pe an la Mae Hong Son şi durează trei zile – în care băieţi între 8 şi 14 ani sunt pregătiţi să intre în ordinul călugărilor budişti. Vom afla cu siguranţă detalii interesante!

Ana-Maria Caia este producător TV, proprietar al companiei de producţie Indie Studio. A inventat şi produs formate cum ar fi Bazar (TVR 2), Marfa, cu Dragos Bucur (Realitatea TV) sau Salutare naţiune, cu Andrei Gheorghe (în Republica Moldova). Ultima emisiune creată şi produsă a fost Frăţia vinului (TVR 2). Ana-Maria mai scrie şi o rubrică de travel&people la Reader’s Digest.

Ne va istorisi despre triburile Karen şi Kaia din nordul Thailandei – o poveste despre oameni, nu numai despre loc – cum au migrat aceştia şi apoi cum s-au integrat în societatea contemporană. Şi alte câteva lucuri interesante…

Intrare:

Pentru a participa la eveniment taxa de intrare este de 20 lei.

Înscrieri:

Update: Locurile sunt ocupate! Va mulţumim şi, dacă doriţi să veniţi, anunţaţi-ne şi va spunem dacă se mai eliberează ceva cu 1 zi înainte de eveniment. 

La momentul publicării acestui articol mai erau aproximativ 8 locuri. Abonaţii la newsletter au primit invitaţia înainte de publicarea articolului şi au putut să se înscrie cu prioritate (asta e o invitaţie să te abonezi şi tu, dacă vrei sa primeşti mai repede noutăţile!)

Înscrierile sunt posibile doar prin mail, la noutati at lumeamare punct ro. Lăsăm deschisă secţiunea de comentarii, pentru nelămuriri sau întrebări, dar vor fi luate în considerare doar mailurile, în ordinea sosirii lor. Dacă rezervaţi pentru mai multe locuri, vă rugăm frumos să ne scrieţi şi numele celorlalte persoane. Locul este asigurat doar dacă aţi primit un răspuns de confirmare de la noi.

Mulţumim şi vă aşteptăm cu emoţii, ca de obicei!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.