Declaraţia de fericire (5)

Declaraţia de fericire (5)

Îmi este foarte greu să scriu o declaraţie de fericire în momentul în care sunt cumplit de tristă. Aşa că, pentru a mă răcori, vreau să vă spun mai întâi de ce sunt tristă şi, după aceea, să sap în ziua de ieri pentru a găsi bucuria aceea care să acopere supărarea (acum pricepeţi la ce treabă m-am înhămat?).

Pe Oscar l-au cules părinţii mei de pe stradă când era deja adult. Era speriat şi slab, atât de slab încât Ghiocel(a) i-a dat numele de Oscar pornind de la ideea că ar putea să ia premiul Oscar pentru un schelet umblător. Câinele ăsta a fost recunoscător pentru ceea ce am făcut pentru el toată viaţa lui, care s-a încheiat ieri. A murit la fel, dacă nu cumva mai slab decât era acum 8 ani, când l-am salvat. Între timp sper că a fost un câine cât de cât fericit, a avut şi perioada lui când a arătat bine, a fost cuminte, a suportat-o pe Petra bebeluş, apucându-l strâns de piele pentru a se ridica spre primii ei paşi… Dirofilarioza combinată cu bătrâneţea şi alte boli l-au răpus în linişte, fără ca noi să apucăm să ne luăm la revedere. Cu doar o seară înainte mersesem la doctor şi povestisem râzând despre asta, în declaraţia anterioară. Ieri l-am scos moale şi rece din cuşcă, plângând cu toţii, de la cei mai mici până la cei mai bătrâni. Adio Oscărel!

Asta este viaţa şi acum trebuie totuşi să aduc raza de fericire pe care o promit cu acest serial. Ieri dimineaţă, înainte să se întâmple cele de mai sus, am fost la ultima lecţie din Trainingul Părinţilor Eficienţi. Despre ce am învăţat acolo am mai scris şi voi mai scrie, pentru că sunt convinsă ca poate ajuta şi că este foarte important să dau mai departe gândurile mele. Şi chiar dacă eram (iarăşi!) puţin tristă că se termină cursul, m-am bucurat mult când am citit propoziţia de pe diplomă. Am fost fericită pentru că am realizat că încercarea mea de a construi „o relaţie frumoasă şi durabilă cu copilul meu” este cumva oficială şi recunoscută. 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.