Scrisoare din Hong Kong pentru Bibi

Scrisoare din Hong Kong pentru Bibi

Dragele mele,
Vă scriu azi… mai altfel. Să mă explic, zic.
De când am devenit mămică privesc lumea… să zicem, cel puțin altfel, cu alți ochi.
În ciuda problemuțelor pe care le-am avut cu Ana, sunt o optimistă incurabilă. Zic problemuțe pentru că am avut un pic de tras cu Ana în primul an: îmi vomita toată mâncarea, indiferent ce îi dădeam, pâna la un an și. Dar vomitat cu stări de letargie și tot tacâmul… nici nu vreau să-mi amintesc. Sistemul ei digestiv nu era pregătit să accepte mâncare solidă, am înțeles asta târziu. Mulțumesc lui Dumnezeu că am avut sân și am alăptat-o în continuare, așa încât după un an și ceva am intrat și noi în “normalitate”. Sistemul imunitar era slabit, în consecință, așa că eram în fiecare lună la doctor: viroze, roseole, you name it!
Și totuși, a trecut. Sunt o norocoasă și nu e zi în care să nu îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu un copil sănătos. Putea să fie altfel.
Ei, despre acest “altfel” vă scriu azi. Este vorba despre Bibi, un copilaș ce s-a născut cu o boală (anemie) rară (vreo 600 de cazuri în toată lumea). Nu intru în amănunte prea multe, vă zic numai că trăiește doar din perfuzii pe care le face lunar (perfuzii care nu îi fac tocmai bine, adică îi asigură viața de la o lună la alta, dar îi încarcă organismul cu fier). Se poate vindeca numai cu o operație de transplant de măduvă, operație ce necesită 140 de mii de EURO. Enorm! Foarte mulți bani, pe care părinții nu îi au.
Un grup de mămici dragi mie face eforturi imense să se mediatizeze cazul și să se poată strânge toată suma în timp cât mai scurt (mai sunt aproape 100 000 de strâns). Pe bloguri, cu bannere, pe facebook, peste tot.
Mai multe informații găsiți pe site-ul fundației care îi ajuta, de săptămâna asta, cu niște numere de telefon la care se pot dona bani printr-un sms. Detalii gasiți pe site-ul lor sau pe site-ul Bogdanei Dobre.
Rugămintea mea este să transmiteți pe pagina de Facebook sau, dacă credeți de cuviință, pe site-ul vostru, mesajul că aceste numere de telefon la care se poate dona sunt disponibile o săptămână doar, de la 10 pe 16 decembrie. Este un timp așa de scurt… am simțit nevoia să apelez la voi, știu că voi aveți cititori buni, de calitate.
“Saptamana aceasta, 10 – 16 decembrie, donand  2 Eur prin sms trimis la 848 (numar gratuit) in retelele VODAFONE, ORANGE SI COSMOTE,  ii vom strange cei 100.000 de eur care il despart pe Bibi, de momentul transplantului. Invitam pe cei 518.000 de OAMENI adevarati din tara aceasta sa trimita sms-ul salvator! Mos Craciun vine anul acesta cu darul VIETII, ascunsa special pentru BIBI, in desaga lui magica!
De asemenea, puteti dona prin Romtelecom, formand :
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 –3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.
Sau direct, in contul Fundatiei Mereu Aproape, cu mentiunea “pentru Filip Tudor Daniel” :
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU”
N-am vrut să mă lungesc atât, dar uite că nu mi-a ieșit. Nu-i cunosc personal pe părinți, n-am nicio legătură nici cu fundația și nici cu persoanele implicate în acest caz (în afară de prietenie, cunosc mămicuțele din lumea virtuală). N-am niciun avantaj pecuniar sau de altă natură, sub nicio formă. Pur și simplu am empatizat cu cazul copilașului.
Cu mulțumiri,
Nela

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!