Declaraţia de fericire (21)

Declaraţia de fericire (21)

Ieri am avut o zi din aia de nu le-o poţi dori nici duşmanilor. Nu s-a întâmplat nimic rău, am avut doar o listă lungă de treburi care nu mai sufereau amânare şi am lucrat atât de concentrat toată ziua încât la final de zi simţeam că îmi bubuie capul, la propriu. Am gătat lista dar nu asta m-a făcut fericită, pentru că citind eu la ceasuri de seară, câte puţin din Elogiul Lentorii, am realizat că nu timpul s-a scurtat, aşa cum suspectam, ci noi ne propunem să băgăm prea multe în acelaşi interval. Un exemplu pentru mine e tocmai ziua de ieri şi vă spun sincer că nu mai am nicio satisfacţie atunci când reuşesc cu succes să fac foarte-foarte multe, ci mai degrabă când, în vârtej, găsesc un joc şi o modalitate de a face cina alături de cei dragi mai plăcută. Şi ăsta a fost momentul meu de fericire de ieri, o cină (gătită de mine, ca să se ştie!) combinată cu un fazan (jocul, nu pasărea!). 

Culmea e că la culcare am citit din nou din carte descrierea unei cine lungi, tip Slow Food, şi mi-am dat seama că masa luată în Franţa, despre care am povestit aici, a fost atât de plăcută tocmai pentru că s-a petrecut încet, pe îndelete…

Voi de câte ori vă grăbiţi când luaţi masa cu cei dragi şi de câte ori staţi mai mult de o oră, poate chiar două, la masă?

PS: într-o zi o să vă povestesc de noua mea idee despre cum să faci momentul mesei mai plăcut pentru cei mici, deocamdată tatonez cu nişte idei, să vedem cum merg…

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.