Cu tristeţe, din România: Moara lui Assan

Cu tristeţe, din România: Moara lui Assan

Am ales această imagine pentru că toată lumea vorbeşte zilele acestea despre cum se prăbuşeşte Moara lui Assan şi nu pot să rămân indiferentă. Acum mai bine de un an, într-o plimbare prin Bucureşti, descopeream şi eu cu ruşine acest impresionant monument aflat în paragină. Spun cu ruşine pentru că, deşi stăteam în zonă de mult timp, pur şi simplu nu ştiusem de existenţa ei. „Aşa am şansa să intru printre dărâmăturile interioare. Îmi pun problema că există riscul să îmi cadă un tavan în cap dar, după ce văd o grindă metalică pe care scrie în germană, mă mai liniştesc şi încep să înţeleg cum a rezistat până acum clădirea.” scriam eu în octombrie 2009. Ei bine, şi atunci am văzut oameni pe acolo care furau, până la urmă munca lor a dat roade. Şi uite aşa, prin nesimţirea pe care o avem faţă de patrimoniul nostru (nesimţire manifestată la toate nivelurile), până la urmă începe să cedeze de tot.

Găsiţi mai multe detalii şi istoricul acestei clădiri pe observatorulurban.ro.

Articole similare:

Cu tristeţe, din România: Cazinoul din Constanţa

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.