De 1 aprilie, oferă-i păcăleala vieţii ei: Viena!

De 1 aprilie, oferă-i păcăleala vieţii ei: Viena!

Noi –  Roxana, Maria si Alina – îţi propunem să plănuieşti un weekend pentru mama ta sau o altă fiinţă dragă si de 1 aprilie să  o păcăleşti în cel mai original si incredibil mod cu putinţă! Merită, stii bine că merită! Am ales patru destinaţii pentru voi: RomaViena, Veneţia şi Paris. Prima a fost Roma, urmează încântatoarea Viena!

Nu puteam să nu includ Viena pe listă, dat fiind că este oraşul meu acasă, locul în care pot reveni de oricâte ori şi de fiecare dată mă bucur sau găsesc ceva nou. Un loc care, deşi este ditamai capitala, nu mă stresează ci, dimpotrivă, mă linişteşte.

Transport

La Viena puteţi ajunge foarte uşor şi ieftin urmărind ofertele Austrian Airlines. Dacă vă hotărâţi din timp vă puteţi încadra în 200 de Euro, cu plus sau minus. De la aeroport în oraş se ajunge foarte uşor, pur şi simplu cu trenul sau, în 20 de minute, cu trenul rapid CAT.

Cazare

Varianta ieftină şi încercată este HappyHostel (lângă gară, are şi camere duble, mici) sau lanţul Wombats. Dacă nu mergeţi doar în doi totul devine mai simplu pentru că puteţi împărţi un apartament, ceva mai departe de centru dar cu legături de transport bune şi rapide. Mi s-au mai recomandat, în apropiere de Mariahilferstrasse:  Pensiunea Pharmador  sau Hotel Pension Continental(cam 80-90 euro pe cameră, pe noapte). Preţuri mai mici am văzut la Lenas Hotel  sau la Hotelul-pensiune Kaffeemühle , cu localizare aproape centrală.

Mâncare

Am fost de mai multe ori la Vienadar mi-am dat seama, panicându-mă uşor, că nu mi-am notat restaurantele în care am mâncat, aşa că am trişat puţin şi am apelat pentru idei la ComPRess România. Drăguţi ca de obicei, aceştia s-au grăbit să îmi facă nişte recomandări demne de a fi luate în seamă: la Restaurantul Salzamtmeniul este scris în fiecare zi de mână, una dintre specialităţile casei fiind tradiţionalul şnitel de viţel cu salată de cartofi (18,50 euro) – Ruprechtsplatz 1. Un alt restaurant tipic vienez, cu o tradiţie de peste 100 de ani este Gastwirtschaft Steman – Otto-Bauer-Gasse 7. Cunoscut şi indrăgit este de asemenea Rebhuhn, în apropierea casei lui Siegmund Freud – Berggasse 24. O bucătărie vieneză modernă găsiţi la restaurantul Lux de pe Schrankgasse 4 sau o combinaţie între bucătăria vieneză şi influenţe străine la Cafe Florianihof. Iar dacă nu căutaţi un local tipic vienez, ci preferaţi restaurante cu atmoseferă modernă, vă puteţi refugia cafenelele si restaurantele din Museumsquartier. Iar undeva în spatele MQ, pe străduţe, mai găsiţi câteva locuri în care se mănâncă bun-bun!

De neratat

Anul acesta la Viena eu n-aş rata expoziţiile aniversare Klimt. Şi tot din seria artişti, nu m-aş lipsi de plăcerea de a-l revedea pe Hundertwasser. Iar pentru o după-amiază de relaxare aş da o fugă până la Termele de la Oberlaa, merită! Nu uitaţi să treceţi prin faţă pe la Primărie, unde mai mereu se întâmplă ceva sau să vă plimbaţi de aiurea.

Răbdare, vin şi Veneţia si Parisul!  

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.