Timişoara şi studentele

Timişoara şi studentele

Că Timişoara e mişto ţi-am mai tot zis. Şi Octavia aici , şi Alina   care pe absolut peste tot pe unde ne prinde tot aşa ne zice… Bun. Ca atare, când veni vorba – “nu vreţi să mergeţi voi pe-acolo într-un weekend?”  am sărit că ba da! Sigur, cum să nu.

Am înghesuit câţi prieteni au încăput într-o maşină şi p-aci ţi-e drumul. Şi ne-a fost… până pe la vreo 3 noaptea cred, pentru că am plecat vineri după muncă, doar-doar om pricepe şi noi ceva din ziua de sâmbătă. Mno, acuma am avut ceva emoţii, vorba aia, ajungi la o oră aşa nepotrivită, trebuie să te întâmpine gazda… dar dacă doarme?! E 3 dimineaţa, ce naiba.

Aiurea, primirea a fost de nota 10, cu turul apartamentului, cu tot, în ciuda orelor târzii. Mi-am adus aminte prin comparaţie de un hotel dintr-o delegaţie, când, şocate de prezenţa noastră la 7 dimineaţa la recepţie, gazdele ne-au rugat frumuşel să luăm loc… vreo oră în hol, că nu erau pregătiţi să ne primească. Halal!

Aşa cum zicea şi Octavia, apartamentul este foarte luxos, complet utilat, de la uscător la expresor şi de la jacuzzi la aer condiţionat, ai tot confortul ca la un hotel de 4 stele. Apropo, nu-ţi lua fier de călcat după tine, o să-l cari degeaba.  Marius Vidican, gazda noastră, ne-a stat la dispoziţie pe parcursul micului nostru sejur cu orice am avut nevoie, ba şi cu o surpriză la un moment dat… vezi imediat ce. Ah, şi musai să nu uit: dacă ai nevoie de internet, are şi WI-Fi, iar parola…este absolut delicioasă! Evident nu putem s-o scriem aici, dar îl rog pe dl Vidican să n-o schimbe! Pentru cine ajunge pe acolo, o să vedeţi de ce.

Aşa cum ne-am propus, sâmbăta a fost zi de plimbare, pozat, mâncat, relax şi soare. Dar soare din greu, că am prins niscaiva caniculă.

Pe seară, tocmai când să leşinăm la umbră şi răcoare în paturile pufoase, ne sună gazda. Că ne-a rezervat masă în club, la Heaven Studio.

Nuuu… că noi suntem obosiţi, că parcă am şi îmbătrânit un pic, că n-am prea vrea să stăm mult, că mâine suntem pe drum, las-că-venim-bem-un-pahar-şi plecăm, că noi suntem d-ăştia de Club A şi poate nu ne place, şi alte scuze asemenea care n-au stat deloc în picioare. Deci ne-am dus, şi bine am făcut. Distracţia e garantată, iar ca să înţelegi ce era cu titlul de mai sus… păi numai fete una şi una, rochiţe mini, tocuri cui, muzică de-am dansat până pe la 3 a.m. deşi chiar eram obosiţi, cocktailuri, bună dispoziţie şi priviri alunecoase care se împleteau în jurul tocului de 15 cm, urcau pe linia fină a piciorului şi pipăiau materialul vaporos al rochiei…

-Un’ te uiţi mă? [Jap, una scurt după ceafă.]

-Eu?! Nu, nu,nu! După chelner. [el, sfeclind-o că s-a lăsat prins ca pisica în borcanul de smântână, murdară pe mustăţi]

-Te uitai după studente, las’ că ştiu eu! Vorbim noi acasă, Mitică… Îţi dau eu chelner de n-o să-l poţi duce!1

Ca să concluzionăm, da. mi-a plăcut la Timişoara. Şi drumul mi-a plăcut, mai ales că ne-am întors pe malul Dunării, şi oraşul, deşi tare mi-ar plăcea să văd mai multe din clădirile alea superbe restaurate. Şi cazarea, care cred că m-a impresionat cel mai mult prin curăţenie. Şi surpriza cu clubul, unde, dacă n-ar fi insistat Marius poate  nu ne duceam, şi era păcat că am fi pierdut aşa distracţie.

Dialogul de mai sus este unul imaginar, cu puternice arome de realitate.

Foto: Radu Cristea, Georgiana Chiriac, Ina Popa

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.