Dinţii dor, gura nu se deschide, pleci departe în vacanţă, ce faci?

Dinţii dor, gura nu se deschide, pleci departe în vacanţă, ce faci?

Cam aşa a început discuţia. De aproape un an de zile ne străduiam să rezolvăm şi să o facem pe LumeaMică să colaboreze la dentist. Cum am mers la Dent Estet 4 Kids, am găsit o echipă faină care a ajutat cât a putut. Ne-am jucat de-a dentistul, am stat de vorbă cu psihologul, am încercat cu desene animate sau cu inhalosedare, am aşteptat să treacă timp… nimic. Şi uite aşa o carie s-a transformat în trei, au apărut durerile, vacanţa noastră cea lungă s-a apropiat vertiginos şi ne-am dat seama că nu putem pleca aşa la drum. Şi chiar dacă nu îmi doream, am hotărât să alegem analgosedarea.

Trebuie să recunosc, mi-a fost foarte frică. Şi nu mi-a făcut deloc plăcere să îmi văd copilul adormind pe scaun. Dar ştiu că am luat decizia bună pentru că într-o oră jumătate dinţii erau rezolvaţi, LumeaMică era doar puţin împleticită la vorbă şi la mers, iar vacanţa noastră avea să fie liniştită, fără dureri de dinţi. Da, costul s-ar putea să fie mare, comparativ cu cât ar fi costat trei plombe şi atât. Dar cât ne-ar fi costat să facem „reparaţia” în deplasare, prin alte ţări?

Procedura este relativ simplă şi sigură, atât timp cât este executată de profesionişti. La sosire copilul primeşte un siropel menit să îi înlăture puţin teama. Apoi, în cabinet, se pune masca şi se adoarme cu gaz, abia după toate acestea injectându-se intravenos. Nu trebuie să mănânce nimic cu 6 ore înainte şi nici să nu bea nimic cu 3 ore. Credeam că va fi foarte greu, mai ales pentru că era o zi caniculară în Bucureşti, dar am trecut cu bine şi peste partea pregătitoare.

În drum spre Dent Estet a văzut, din maşină, o şaormărie şi o poză cu mere mari şi roşii. Când s-a trezit din anestezie ghici ce a întrebat: „pot mânca şaorma?”. Ca să înţelegeţi, Lumea Mică nu e fan carne şi nici nu mănâncă şaorma sau hamburgeri dimineaţa, la prânz şi seara… I-am dat totuşi măr ras cu zahăr, când am ajuns acasă.

Teama mea cea mai mare a fost că va dori de acum înainte, pentru toată viaţa ei, să apeleze la această metodă, chiar şi la cea mai simplă problemă cu dinţii. Vestea bună este că acum e hotărâtă să nu mai fie atât de fricoasă! Să vedem, timpul le va rezolva pe toate…

Credit foto: DentEstet 4 Kids.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.