Cazare, transport şi activităţi în Delta Dunării, Periprava

Cazare, transport şi activităţi în Delta Dunării, Periprava

Ieri te-am ademenit cu impresii proaspete şi fotografii din recenta noastră incursiune în Delta Dunării. Şi îţi promiteam că voi reveni cu mai multe detalii care ţin de planificare şi organizare plus o idee specială. Aşa că iată câteva aspecte importante de care ar trebui să ţii cont înainte de a te hotărî să porneşti spre Periprava.

Transportul în Deltă

Nu poţi pleca pur şi simplu de acasă, spontan, crezând că odată ajuns la Tulcea vei găsi o opţiune pentru a ajunge în Deltă, şi aici nu vorbesc doar de Periprava. Înainte de orice trebuie să consulţi orarul navelor şi să faci rezervare, acolo unde este nevoie. Ai variante de transport public sau nave rapide. Pleacă la ore fixe şi nu sunt toate în fiecare zi.

Pentru Periprava ai următoarele opţiuni

– Transport public oferit de compania Navrom Tulcea (http://www.navromdelta.ro/program-nave/); durata transferului este de aproximativ 5-6 ore pentru nava Pasager şi 4’h- 4h30 pentru Catamaran. Costul este de 40 sau 50 de lei de persoană.
– Transport public rapid pe ruta Tulcea – Sulina (detalii aici http://navarapidadiana.ro/ sau aici http://navarapidadiana.ro/; cursele sunt zilnice, durata transferului fiind de 1h 30′;. Costul este de 60 de lei de persoană.
– Ultima variantă şi cea mai scumpă: transport rapid cu şalupa – oferit de Hotel Ultima Frontieră – (durata transfer: 1h 40′, costuri între 248 – 275 Euro / şalupă, în funcţie de numărul de persoane).
Din Sulina către Periprava transferul se realizeaza cu maşina de teren (56 euro / maşină) sau pe apă, dar preţul este mai mare şi capacitatea mai mică.

Cazare – Hotelul Ultima Frontieră

În apropierea satului Periprava, într-un complex foarte mare, în mijlocul a nimic şi a tot ceea ce înseamnă natură, se află Hotelul Ultima Frontieră. Condiţii de maxim confort, 4 stele, o echipă de oameni extraordinari, mâncare pescărească delicioasă şi…. mult, mult spaţiu la dispoziţie pentru plimbări, pescuit sau observat păsări.

Poate că nu este cel mai accesibil loc din Deltă, din punct de vedere buget, dar cred că tot acest spaţiu pentru explorare, caii care trec prin faţă, ciripitul păsărilor, sunetul animalelor prinse de şacali, geamătul taurilor care se răcoresc în apă, nuferii, liniştea, apusul, răsăritul, stelele, toate trebuie considerate ca parte din preţul ce merită să îl plăteşti.

Orientativ iată câteva preţuri la cazare şi alte activităţi

Cazare: în cameră dublă  62  € (V-S)  şi respectiv 57 € (D-J) / cameră
Închiriere maşinuţe electrice: 15 € (1-4 h) sau 25 € (4-8 h)
Excursie Pădurea Letea şi dune: 70 €
Excursie canale (Sulimanca, Merheiul Mic, Merheiul Mare, Suez): 110 €
Pescuit sportiv pe incintele complexului, barcă cu vâsle inclusă: 40 € /zi / persoană
Caiac: 12 € (capacitate 2 persoane)

Preţurile nu trebuie luate chiar ca atare, Ultima Frontieră are deseori promoţii sau evenimente drăguţe, vă dau două exemple mai jos:
  

De cum am ajuns acolo mi-am dorit să facem o ediţie de Poveşti din LumeaMare în deplasare chiar la faţa locului, este ideal pentru aşa ceva! Şi special pentru noi, Hotelul Ultima Frontieră ne-a oferit un pachet interesant. Perioada ideală ar fi 13 – 16 septembrie, locurile ar fi limitate la 16 locuri, iar condiţia pentru a ne orgniza ar fi să ne strângem măcar 14. Ce părere aveţi?

Detalii pachet:

Transport

    • joi- Tulcea – Periprava cu şalupe private rapide (durata transfer 1h 40′) – (plecarea din Tulcea până în ora 13:00)
    • duminică –  Periprava – Tulcea retur – transport public Catamaran
    • transfer ponton Periprava – complex Ultima Frontieră

Cazare în camera DBL 4*
Demipensiune (mic dejun & cină pescărească, băuturile nu sunt incluse)
Pescuit sportiv amatori in zona piscicolă (lecţii de iniţiere)
Tir cu arcul
Volei/badminton
Petanque
Circuit in caiac (canal complex)

Preţ / persoană – 188 € / sejur / tarif net TVA inclus

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.