Lene şi contemplare la capăt de ţară, în Delta Dunării

Maşina saltă pe drumul de nisip. În dreapta şi stânga avem stufăriş iar păsări colorate străbat în viteză aerul, prea repede pentru a fi prinse în cadru. În faţă apar caii. CAII! Caii sălbatici pe care îmi doream atât de mult să îi văd. Nu-mi vine să cred şi mă apucă emoţia. Sunt în Deltă!

Drumul spre Tulcea a trecut mai repede decât credeam. Am ajuns la timp, am luat barca rapidă şi am suportat cu greu căldura din ea o oră jumătate, până la Sulina. Geamurile mici şi nu tocmai curate nu te lăsau să vezi prea mult afară. La Sulina am traversat pe cealaltă parte a canalului, urcând şi coborând bagajele într-o bărcuţă mică. Iar de acolo am fost preluaţi de o maşină de teren, pentru a merge mai departe, timp de oră, până la Periprava şi Hotelul Ultima Frontieră. O ultimă frontieră într-adevăr, înainte de Ucrain...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.