Noutăţi eco şi nebuni frumoşi pe biciclete

Noutăţi eco şi nebuni frumoşi pe biciclete

3 NOUTĂŢI ECO

1. Eco-Arhipelag în Bucureşti

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a lansat concursul internațional de design “ECO-ARHIPELAG: Obiecte urbane temporare pentru eco-design și ecodestinații”.

În cadrul competiției, designeri, arhitecți, artişti și echipe creative interdisciplinare din toată lumea sunt invitați să promoveze în mod inovativ opt destinații din Delta Dunării: Crişan, Chilia Veche, Periprava, Letea, Mila 23, Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina.  Lucrările înscrise în concurs vor reprezenta câte una din aceste opt localități care formează traseul cu cele mai importante repere turistice din biosfera Deltei. Vreau să cred că acest gen de idei vor inspira şi pe alţii să găsească modalităţi creative de a valorifica ce poate fi valorificat prin Bucureşti. Mai multe detalii aici.

2. Pentru amatorii de rafting, caiac şi canoe!

Outdoor Experience ne invită la Mureş Marathon. Evenimentul sportiv va avea loc în perioada 25-27 aprilie în defileul Mureșului, între Meștera și Răstolița, pe apele repezi ale Mureşului. Detalii aici.

3. Transylvanian Brunch 2014

De trecut în agendă, programul evenimentelor din seria Transylvanian Brunch pentru 2014:
26.04.14 – Moșna (Meschen)
31.05.14 – Cloașterf (Klosdorf)
28.06.14 – Cincşor (Kleinschenk)
26.07.14 – Zlagna (Schlatt)
30.08.14 – Hosman (Holzmengen)
27.09.14 – Nocrich (Leschkirch)

Pentru mai multe detalii despre aceste evenimente: www.transilvanian-brunch.ro

4 NEBUNI FRUMOŞI

1. Radu Diaconescu – a plecat într-o călătorie de 15000 de kilometri prin Asia Centrala, pe bicicletă, pe urmele lui Marco Polo către un munte îndepartat.

2. Alina Ene – vrea să ajungă pe bicicletă până în Indonezia. Merită să vezi ce frumos şi-a pregătit proiectul şi să o ajuţi. O mai găseşti aici şi aici.

3. Claudiu Moga Dan – pe 25 aprilie pleacă în cea mai îndrăzneaţă veloexpediţie din viaţa lui (şi să vezi ce a mai făcut până acum!). Traseul va fi foarte dificil şi va include cel puţin 100 pasuri în Alpi şi Carpaţi printre care şi celebrele : Col d’Agnello (2744m), Colle Fauniera (2481m), Nufenen pass (2478m), Col de Grand Saint Bernard (2469m),), Furka pass (2429 m), Col du Granon (2413) etc. S-ar bucura şi el de susţinere, poate vrei să îi dai o mână de ajutor. Detalii aici.

4. Bogdan Şendroiu – ultima lui expediţie pe bicicletă a durat aproape 9 luni  şi a trecut prin Austria, Bavaria şi Baden Wurtenberg, nordul Italiei, Elveţia, Franţa, Spania şi Portugalia. Îl găseşti aici.

Dacă mai ştii şi tu alte evenimente sau alte proiecte şi călătorii care merită atenţia noastră te rog să mă completezi într-un comentariu.

Credit imagine cover: Alina Ene

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.