Am plecat cu bicicletele, din Passau până la Viena

Anul acesta a început bine, cu una dintre țările mele de suflet: Austria. N-am vrut să mă mulțumesc cu cele câteva zile petrecute în Aventura NGTraveler și, pentru că pofta vine călătorind, am pus la dospit o nouă incursiune, de data aceasta în familie: o excursie de mai multe zile pe două roți, noi trei, fiecare cu bicicleta și cu bagajele lui. Vrem să parcurgem pe îndelete traseul frumos dintre Passau (Germania) și Viena (Austria), parte din Donauradweg sau Danube Cycle Path, pe care l-am descoperit acum câțiva ani, în prima mea plimbare pe #myDanube. Chiar dacă nici atunci nu m-am grăbit, tot mi s-a părut că am trecut prea repede și mi-am promis că revin pe bicicletă – iar eu când spun „voi reveni”, nu o fac din politețe sau de dragul clișeului, ci din fermă convingere.

Dovadă stă faptul că mâine plecăm către Viena, cu bicicletele pe mașină. Am fi vrut să mai câștigăm încă două zile, alegând trenul. A trebuit să renunțăm la idee când am văzut cât de complicat spre imposibil și teribil de scump devenea. Vom merge în cele din urmă cu mașina pe care o vom parca în Viena și ne va aștepta cuminte în timp ce noi vom lua trenul special pentru bicicliști, către Passau (că deh, ei au așa ceva), de unde vom pedala fără grabă și având suficient timp la dispoziție (aproape două săptămâni), cei aproximativ 300 de kilometri până la Viena. E prima noastră călătorie în această formulă și abia aștept să văd cum ne vom simți. Nu suntem firi atletice și nici nu am apucat să ne antrenăm așa cum am fi dorit, măcar stăm bine la capitolul optimism.

Nu plec până nu îți spun că ne poți urmări aventura pe instagram, pe pagina noastră de facebook și pe pagina oficială Descoperă Austria. Călătoria noastră a câștigat susţinerea Oficiului de Turism al Austriei, însă organizarea și deciziile de pe drum ne aparțin în totalitate. Vrem să experimentăm acest renumit traseu ca simpli călători, să ne oprim când obosim sau unde ne place, să facem totul așa cum ne stă nouă mai bine în fire și obiceiuri. N-am rezervat în avans decât cazările din Viena și din Passau, cu restul suntem gata să improvizăm. Avem cortul cu noi și sperăm să nu ne plouă tot timpul, ca să putem să-l și folosim, cu drag. Dacă ne vei urmări, vei afla la cald cum ne merge și vei vedea cu ochii tăi de ce am vrut să revin cu viteză redusă, în compania celor dragi și a Dunării.

„Se știe un lucru: știința a stabilit că numărul râurilor de pe pământ este egal cu numărul stelelor de pe cer. Oare omul este cel care alege din sumedenia de râuri unul singur sau râul în alege pe el? Existența relației dintre om și râu este incontestabilă, pentru că principalele dileme ale existenței se reduc la comunicarea cu râul: să caut un vad de trecere sau să rămân pe mal, să plutesc dus de curent sau să vâslesc împotriva lui?” scrie Andrei Șarîi, în minunata sa carte, Dunărea. Fluviul imperiilor.

Nu știu să explic de ce, dar eu cred că Dunărea m-a ales pe mine.

Să ne-auzim cu bine!

Citește și sfaturile noastre de la finalul călătoriei

De ce, cu ce, când, cum, unde, cât, adică un ghid și informații practice pentru toți cei interesați

Răsfoiește ghidul
Familia din LumeaMare, gata de drum
Pe locuri, fiți gata…
Familia din LumeaMare, la drum
START!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.