Recomandări calde pentru timp liber şi vacanţe (2 | 2016)

Recomandări calde pentru timp liber şi vacanţe (2 | 2016)

 

1. Cu bicicleta prin #ecoromania

Există tot mai multe variante pentru a ieşi cu bicicleta prin ţară. Nouă ne plac plimbările pe îndelete, în care se combină mişcarea cu degustarea de vinuri sau bucate locale, tradiţionale. Despre turele Bike&Wine de la CarpatBike ţi-am povestit deja aici, Acum îţi mai atrag atenţia asupra programului BikeBrunch, prin Colinele Transilvaniei. Pe scurt, acesta ar fi calendarul pentru prima parte a anului:

BikeBrunch

Pentru mai multe detalii sau noutăţi, poţi urmări pagina Colinele Transilvaniei, pe facebook.


 

2. Ture foto în România

Tocmai ne-am întors din tura foto de la Măgura şi ne gândim deja unde să mai mergem, în viitorul apropiat, alături de PhotoTour. Iată două variante posibile:

  • Case mici în Ţara Lăpuşului, 21-24 aprilie – vezi mai multe detalii aici.

case06

  • Delta Sălbatică, 5-8 mai – vezi mai multe detalii aici.

Delta Mihai Moiceanu


 

3. Palatele ştiute şi neştiute ale Bucureştiului, din 18 martie

Bucureștiul este presărat cu palate și case boierești asupra cărora s-a așternut timpul și, în multe cazuri, uitarea. Sunt clădiri mai mult sau mai puțin îngrijite, pe lângă care trecem și despre care uneori nu știm nimic, sau doar locuri unde odinioară s-au aflat astfel de comori arhitecturale. Fundaţia Calea Victoriei propune o serie de 3 întâlniri în care se va discuta despre povești știute și neștiute despre clădirile emblematice ale orașului. Detalii aici.


 

4. Conferinţa Cum povestim copiilor şi adolescenţilor despre sex | 19-20 martie 2016.

Revenim cu această recomandare şi îţi amintim că Parentime o aduce în România pe Meg Hickling, una dintre cele mai de seamă personalităţi ale domeniului şi un excelent avocat al educaţiei şi sănătăţii sexuale, cu 40 de ani de experienţă. Ne vedem acolo weekendul acesta! Tot ce altceva ai vrea să afli (despre conferinţă, nu despre sex, găseşti aici.)

Conferinta sex


 

5. „Dincolo de orizont” – prima carte de benzi desenate ce are ca scop promovarea naturii sălbatice și a tradițiilor din România.

Colecția de benzi desenate „Dincolo de orizont” e o fereastră spre o lume de basm, dar totuși reală, cu peisaje arhaice și oameni ai locului care se îndeletnicesc în meserii frumoase, pline de har. În primul număr, Luca pornește într-o călătorie inedită prin Colinele Transilvaniei ce-l va purta din satul Cornățel, prin Hosman, printre stejarii seculari de la Breite, prin Sighișoara, și tocmai până în Saschiz. Luca străbate peisaje vălurite și pline de flori, cu ajutorul unor căruțe și măgăruși, stă de vorbă cu localnici, observă păsări cu un biolog vestit, restaurează case, tunde oi și își încearcă mâna la olărit.
Fondurile strânse din vânzările primului număr vor finanța continuarea seriei, pentru ca iubitorii de natură de toate vârstele să se aventureze și în alte zone din România, împreună cu Luca. Cartea se poate găsi în librăriile Cărtureşti sau online, aici: www.wwf.ro/dincolodeorizont.

Dincolo De Orizont_banda desenata-06-08 Dincolo De Orizont_banda desenata-10 Dincolo De Orizont_banda desenata-11


6. Ora pământului – 19 martie

Singe lumina, pedalează, fă ceva pentru a participa. Detalii aici.


7. One World România – ediţia 9, 21-27 martie

Festival internaţional de film documentar, detalii aici.


 

Cam asta e ceea ce avem noi de recomandat, în acest moment. Tu ce ai mai adăuga?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.