Secretele Barcelonei (3) – Poble Espanyol, satul din oraş

Secretele Barcelonei (3) – Poble Espanyol, satul din oraş

Evadare din forfota oraşului, a doua propunere: Montjuic și Poble Espanyol

Telecabina pluteşte peste port. De sus se văd frumos bărcile, plasele pescarilor întinse pe jos la uscat, se observă foarte bine linia trasată de Rambla şi câţi copaci o străjuiesc. Ne apropiem încet de una dintre colinele oraşului, Montjuic¹. Iar scena de groază din „Jocul îngerului”, cartea scrisă de Carlos Ruiz Zafon care mă aşteaptă cuminte pe noptiera de la apartament, nu are nimic în comun cu priveliştea luminoasă a oraşului. Nimic din ceea ce a scris Zafon nu se regăseşte în imaginea Barcelonei, deşi cel puţin două dintre cărţile lui (Umbra vântului şi Jocul îngerului) se folosesc din plin de nume de străzi şi cartiere, învăluindu-le însă cu o ceaţă şi o răceală ce face diferenţa clară dintre realitate şi ficţiune. Ştiu că există agenţii care organizează ture tematice după „Umbra vântului”, am fost foarte tentată să încerc unul, dar pe măsură ce am cunoscut Barcelona mi-am dat seama că acestea nu sunt decât o altă găselniţă turistică şi că nu are rost să amestec povestea cu propriile mele impresii.

Montjuic_09867

Montjuic are totuşi ceva amintiri de groază, legate mai ales de castelul care a devenit închisoare sau bază militară şi de execuţia unor personalităţi. Dar pentru noi, acum, este colina de aproximativ 200 de metri pe care se află multe galerii, muzee, grădini şi nu în ultimul rând Poble Espanyol**, ţinta principală a zilei.

Află mai multe despre Montjuic şi muzeul satului spaniol în aer liber citind toată povestea în Secretele Barcelonei.

Jardin_de_Laribal_09892

Montjuic_MNAC_09912

Poble_espanyol_10019

Poble_espanyol_10003

Poble_espanyol_09999

Poble_espanyol_10014

Poble_espanyol_09980

Poble_espanyol_09976

Poble_espanyol_09961

Poble_espanyol_09936

Poble_espanyol_09932

Poble_espanyol_0654

Poble_espanyol_09924

Text: Roxana Farca

Foto: Alexandru Farca

Informații utile:

* Costul biletului la telefericul către Montjuic este de 10,80 euro pentru adulți și 7,80 euro pentru copii. Dacă iei biletele online ai 10% reducere. Vezi aici. Pe Montjuic se poate ajunge și cu autobuzul sau autobuzul turistic.

** Poble Espanyol 

Program: luni de la 9 am la 8 pm; marți, miercuri, joi și duminică de la 9 am la miezul nopții; vneri de la 9 am la 3 am; sâmbătă de la 9 am la 4 am.

Bilete: 11 euro pentru un adult, 6,25 euro pentru copiii până în 12 ani, studenți și seniori 7,40 euro. Există mai multe variante, vezi detalii și mai multe informații aici.

NOU!

Planifici o vacanţă la Barcelona? Întreaga călătorie şi toate impresiile din Barcelona, în varianta completă, plus multe sfaturi, ponturi şi idei, se află în Ebook-ul Secretele Barcelonei. Dă click pe imaginea de mai jos, pentru mai multe detalii.

Coperta

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.