7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (5)

7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (5)

CUPRINS

Când şi cum ajungi în Tenerife

Unde stai: nord sau sud?

Cum te deplasezi / transport

De la -30 m până la +3718 m sau ce poţi să faci în Tenerife 7 zile

  1. Puerto de la Cruz
  2. O zi la Loro Parque – detalii mai jos
  3. Un tur de o zi şi puţină istorie
  4. O zi la vulcan: Teide
  5. O zi în insula La Gomera
  6. O zi la Siam Park
  7. Scufundare cu submarinul

Ziua 2 – O zi la Loro Parque

Loro Parque e mai mult decât o grădină zoologică. E vorba de cea mai mare colecţie de papagali din lume (4000 de păsări şi 350 de specii şi subspecii), la care se adaugă cel mai mare spaţiu pentru pinguini din lume, cel mai vizitat delfinariu din Europa, o grădină cu vegetaţie abundentă în care te poţi plimba cu orele, rechini, gorile, ţestoase şi multe alte surprize. Dincolo de spectacolele destul de obişnuite şi cam scurte cu delfini, foci, lei de mare sau papagali, poate că cea mai frumoasă surpriză va fi demonstraţia de dresaj cu orci. Nu credeam că la dimensiunea lor pot fi atât de zglobii iar spectacolul în sine este atât de bine gândit încât, fie că vei pleca de acolo ud fleaşcă (ai grijă pe ce locuri te aşezi iar dacă nu ai de ales ar fi bine să ai sau să îţi cumperi pe loc o pelerină), fie că nu, cu siguranţă că vei fi mai vesel pentru tot restul zilei. Şi nu o să îţi stric surpriza spunându-ţi de ce.

Loro Parque DSC03086

Loro Parque DSC03178

Loro Parque DSC03194

Ca să te mai îmbunezi atunci când te confrunţi cu ideea că o grădină zoologică este, oricum ai ambala-o, încă o cruzime a omului faţă de natură, îţi voi spune că multe dintre animalele prezente aici au fost salvate din medii şi situaţii mult mai rele. Mai mult de atât, Fundaţia Loro Parque este implicată în cercetarea, protejarea şi salvarea speciilor aflate în pericol, investind până acum peste 13.750.000 de dolari pentru a susţine peste 97 de proiecte de conservare în 30 de ţări din lume.

Nu mai rămâne decât să intri prin poarta thailandeză aurită de la intrare (o operă de artă în sine, transportată pe bucăţi, chiar din Thailanda) şi să te bucuri de o zi întreagă într-o grădină plină de viaţă şi culoare.

Loro Parque DSC03235

Bilete:

33 euro adulţii, 22 euro copiii (6-11 ani, copiii sub 6 ani intră gratuit).

Există şi varianta de twin ticket în care ai inclusă şi vizita la Siam Park + transportul până acolo, la 69,5 adult şi 45,5 copil. Dacă vrei fără transport, e 56 / 37,5. Autobuzul separat e 13,5 euro pentru adulţi şi 8 euro pentru copii, poţi să vezi programul lui aici. Din Puerto de la Cruz poţi ajunge gratuit, cu un trenuleţ special, pe care îl poţi lua de la Plaza Reyes Catolicos (pe strada pietonală de la malul oceanului).

Loro Parque DSC03013

Loro Parque DSC03237

Va urma.

Acest serial se întinde pe 10 episoade. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tenerife şi vrei să ai toate informaţiile gata de a fi tipărite şi consultate (vezi cuprinsul de la începutul articolului), descarcă Ebook-ul 7 zile în Tenerife. De la -30 m până la + 3718 m. Parola de acces este: tenerife2014lm

[sdm-download id=”58805″ fancy=”0″]

7 zile in Tenerife coperta
Abonează-te şi primeşti parola pentru acest Ebook gratuit!

Dacă vrei să urmăreşti ce scriem pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter. Vei primi noutăţi săptămânal şi vei fi primul care primeşte Ebook-uri gratuite sau care află de evenimente şi concursuri.

* indicates required


 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.