Poveşti din LumeaMare la Cluj – ediţia 2

Poveşti din LumeaMare la Cluj – ediţia 2

Iată că au trecut mai bine de trei ani de la prima ediţie de Poveşti din LumeaMare la Cluj. Eram siguri că ne vom întoarce mai repede de atât, dar ştim cu toţii cum trece timpul… Poate că fără iniţiativa şi energia prietenei noastre din Cluj, Ami, încă am fi promis că ne mobilizăm fără să reuşim cu adevărat să o facem.
Acum chiar ne punem poveştile în tolbă, adăugăm premii surpriză pentru tombolă, de la partenerii noştri – AirFrance-KLM Romania, S.E.R.V.E1001 Adventures şi Fotocolaj -, dar şi câteva cadouri din partea povestitorilor, apoi ne întâlnim cu tine sâmbăta viitoare, pe 28 martie, la Restaurantul Bricks – (M)eating point din Cluj Napoca. Dacă vrei să adaugi şi tu ceva la tombola cu premii pentru participanţi, nu ezita să ne scrii şi să te bucuri de vizibilitatea pe care o vei avea cu această ocazie, atât la eveniment cât şi la noi pe blog.

Despre ce vom povesti? Noi vor retrăi cele mai frumoase experienţe din experienţa de călători, care au inclus safari în Tanzania, plajă în Zanzibar şi trekking în Patagonia, Chile. Iar Ami ne va împărtăşi impresii din Iran, o ţară pe care o vizitează frecvent. Vom reuşi să cuprindem, pe parcursul a trei ore, câte puţin din sufletul a trei continente, destul de diferite între ele. O tematică demnă de LumeaMare, nu e aşa?

Afis eveniment Cluj 2 update

 

Roxana şi Alex Farca:

Anul 2014 a fost un an extraordinar. Am reuşit să ajungem pe două continente noi şi ne-am văzut două dorinţe mari împlinite: să descoperim natura de aproape, într-un safari în Africa, şi să ajungem la capătul lumii, în Chile. Povestea noastră nu va putea cuprinde toate experienţele şi amintirile, dar vom încerca să selectăm cele mai frumoase dintre ele şi să îţi răspundem la cât mai multe întrebări, pentru a te convinge că astfel de experienţe merită trăite. De aceea te rugăm să ne scrii ce fel de detalii te-ar interesa mai mult, pentru a ne putea adapta structura povestirilor şi în funcţie de aşteptările tale. 

Ami Vaida:

Nu am mai vorbit în faţa atâtor oameni şi ştiu precis că voi avea emoţii. Cel puţin până încep a povesti. Nu are cum să fie mai greu decât atunci când mi s-a spus: „pleci în Iran! Şi ar trebui să te întorci cu un rezultat pozitiv. Ştim că poţi!”

Scurta mea prezentare despre Iran va fi presărată cu puţin din toate: experienţa vălului, ospitalitatea şi căldura oamenilor, ce se mănâncă, ce ar fi de văzut. Pe mine m-a fascinat iremediabil, mi-a intrat în sânge şi este unul din locurile în care m-aş reîntoarce mereu. Nu am pretenţia că cele împărtăşite de mine te vor face să adaugi numaidecât Iranul în topul listei tale de călătorii. Dar sper din tot sufletul să pleci măcar cu o imagine mai senină şi eliberată de prejudecăţi despre ţara asta atât de nedrept demonizată prin reducerea la cele două trei stereotipuri întunecate care sunt vehiculate la infinit.

Ne vedem aşadar sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 12:00, la Bricks (Cluj Napoca, Strada Horea Nr.2). Te sfătuiesc să îţi rezervi 4 ore din ziua ta pentru participare, ca să nu ratezi o parte din poveşti sau tombola de la final. Te mai ţinem la curent cu detaliile pe pagina evenimentului de pe facebook, deocamdată grăbeşte-te să îţi rezervi un loc, spaţiul este limitat. Rezervarea este valabilă doar pe mail, în ordinea sosirii mailurilor (roxana punct farca at lumeamare punct ro). Trebuie să menţionezi în rezervare numele şi numărul participanţilor. Dacă nu primeşti nicio veste de la noi în schimb, atrage-ne atenţia, pentru că vom avea grijă să confirmăm fiecare cerere în parte.

Donaţia sugerată pentru participarea la acest eveniment este de 10 lei de persoană şi ne susţine pe noi în organizarea acestui eveniment. Îţi mulţumim anticipat pentru contribuţie.

Să ne vedem cu bine,

Roxana, Alex şi Ami

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.