O cină ca la malul mării, la Restaurantul Octopus

O cină ca la malul mării, la Restaurantul Octopus

 

Dacă vorbesc de caracatiţă, întotdeauna mă gândesc la aerul sărat, cerul albastru şi plaja Greciei. Stai, nu-i chiar aşa, mint, mă gândesc la imaginea de mai jos. Oare s-a mutat Bucureştiul pe malul mării?

Sarti 1

N-am apucat să mă gândesc însă prea mult la Grecia însorită pentru că, odată ajuns la la etajul 1 al casei din strada  IL Caragiale 21-23, la caracatiţa Restaurantul Octopus, am început să explorez nerabdător meniul. Venisem chitit pentru supa bouillabaisse, asta mi-a rămas în cap la un moment dat, după ce am citit cărţile lui Peter Mayle şi, mai recent, recomandarea lui Răzvan Marc. Din păcate lipseau unul – două ingrediente din bucătărie, aşa că mi-a fost propusă pe loc o supă napoletană. M-am liniştit şi am trecut la antreuri, unde zău că trebuie să fii cumpătat. Schema cu “luăm fiecare ceva diferit şi gustăm toţi de-a valma” a funcţionat şi de data aceasta, aşa că şi-au făcut loc pe masă midiile green shell cu parmezan, trioul tartar şi micii calamari la grătar.

Octopus_06514
Midii green shell
Octopus_06523
Trio tartar

Octopus_DSC06526

Octopus_DSC06521
Solo de ton din Trio tartar
Octopus_DSC06525
Solo de somon din Trio tartar

Ar fi fost şi fotografia cu solo-ul de lup de mare, dar nu am fost destul de rapid ca să îl prind în fotografie.

Midiile jur că le-am mâncat doar o dată, nu ştiu de ce am pus fotografia din nou. Cred că mi-au plăcut.

Octopus_06524
Din nou midii green shell

La atâtea lighioane marine trebuie să aleg şi un vin. Pentru că Pouilly-Fumé-ul, vinul pe care l-aş fi ales nu era disponibil, ochii mi-au căzut pe partea cealaltă a râului Loire şi am ales un Sancerre. De ceva vreme mă tot tenta să gust din nou Sauvignonul clasic, nebaricat, fructat, cu gust special şi mineral de pe Valea Loirei. Vinul face toţi banii, nici mulţi, nici puţini, dar te gâdilă frumos pe papile şi alunecă uşor pe gât.

Octopus_06529

Supa napoletană mi-a plăcut, dar tot trebuie să încerc o bouillabaisse.

Octopus_DSC06532
Supă napoletană

Piesele grele acum vin. Roxana spune că a mâncat cel mai bun ton în crustă de susan cu sos de avocado și alge Wakame. Eu am fost prea preocupat cu tentaculele de caracatiţă, anghinare şi roşii uscate. Vezi că atunci când vrei caracatiţa şi nu o găseşti în meniu este de ajuns să întorci pagina pe care e şi piept de raţă sau cocoş cu vin.

Octopus_DSC06536
Ton în crustă de susan
Octopus_DSC06539
Caracatiţă, anghinare şi roşii uscate

Să spun că am savurat şi conversaţia cu cele două doamne, Ana-Maria şi Roxana? Da, uite că tocmai am spus-o. Aşa am mai avut răgazul de a respira din când în când.

Octopus_DSC06533

Şi cam atât. Despre desert nu pot spune multe, de fapt chiar nimic, pentru că nu a mai avut loc printre atâtea specialităţi marine; poate data viitoare.

Octopus_DSC06542
Două doamne, Şapte seri şi LumeaMare
Octopus_DSC06546
Două doamne şi toţi trei

Acum sincer sper să mai ţină vara chiar dacă oficial este toamnă şi poate se menţine oferta de 33 de lei pentru cele 5 feluri de caracatiță și 6 feluri de midii.

Să ne auzim cu bine şi mulţumim de găzduire.


 

Pentru rezervări poţi suna la 0726 286 787. Pagina de facebook a restaurantului: Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant

Notă: 

Recenzia şi recomandarea restaurantului este valabilă la data publicării. Nu putem verifica păstrarea calităţii de-a lungul timpului decât dacă mai ajungem pe acolo. Vom anunţa schimbările, dacă apar şi suntem la curent cu ele. Sau te rugăm pe tine să ne scrii, într-un comentariu, dacă părerea sau experienţa ta a fost diferită de a noastră.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.