Explorology sau misiune în mișcare, pentru prieteni și familii

Vreau să-ți spun un secret. A existat un moment în viața mea de părinte când mi se acrise de parcuri. După atâtea plimbări cu căruțul, după atâtea cuie bătute pe lângă leagăne și locuri de joacă, simțeam că nu mai vreau să văd un parc în toată viața mea. Din fericire mi-a trecut, iar acum mă plimb din nou cu plăcere prin locurile verzi din București, indiferent de vreme, după cum ai avut ocazia să afli dintr-un articol recent. Însă orice câștig are o pierdere. Acum e din ce în ce mai greu să luăm și adolescenta cu noi. Nu o mai putem pune în căruț și, vezi tu, pe jos nu are chef să meargă sau are alte priorități. De aceea scriu acest articol și împărtășesc cu tine o idee pe care am descoperit-o în acest weekend. E o idee care poate scoate toată familia din casă și, ca să fie toată lumea fericită, implică și telefonul sau tableta într-un mod interesant și mai puțin dăunător. Se cheamă Explorogy.

Explorogy înseamnă ture tematice în căutări de diverse secrete, indicii și răspunsuri la întrebări serioase sau ghidușe, organizate în parcuri din București și nu numai. Noi am participat sâmbătă la o ieșire intitulată Misterele Parcului Carol. A plouat ca naiba, dar nu ne-am dat bătuți și am parcurs tot traseul încercând să răspundem cât mai bine la provocări sau întrebări. Pe scurt, am descărcat la început o aplicație care ne-a permis să vizualizăm o hartă și anumite puncte pe care trebuia să le descoperim în parc. În clipa în care ne apropiam de un astfel de „pin” aplicația ne punea automat la treabă. Ne provoca să aflăm mai multe detalii despre București sau monumentele din parc, să ne ascuțim simțul observației, să interacționăm cu alți vizitatori, să ne facem fotografii amuzante și, în cele din urmă, să câștigăm sau să pierdem puncte. Au participat mai multe echipe la toată povestea, multe familii, dar și adulți. E adevărat că n-am prins loc pe podium, echipa noastră (intitulată Dumbledore) fiind pe locul 5. Nu era vorba de niciun premiu la capăt, dar tot am simțit că am câștigat ceva din treaba asta: o plimbare lungă și multe informații interesante.

În weekendul care vine (28 ianuarie 2018) se anunță o tură și mai interesantă, la care mi-ar fi plăcut tare mult să merg, dacă nu am fi cu toții ocupați cu altceva. Se cheamă „Călătorie în lumea lui Harry Potter” și se întâmplă în Herăstrău, de la ora 11:00, sau în IOR, de la ora 16:00. Participarea costă 200 de lei de echipă, iar pentru înscrieri și mai multe detalii te invit să urmărești pagina de Facebook Explorogy sau website-ul.

Iar dacă ai nevoie de un ghiont, stai să-ți mai spun ceva: mâine dimineață, abonații la newsletter au șansa să câștige un loc gratuit pentru o echipă, la turele din weekendul acesta, cu tema Harry Potter. Stai cu ochii pe mail și răspunde corect la o întrebare imediat ce primești invitația de la noi. Ca de obicei, păstrăm regula primul sosit, primul premiat (cu condiția să fie și răspunsul corect). Dacă nu ești deja abonat, o poți face acum, aici.

Succes, distracție plăcută și… pe mâine!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.