Poveşti din LumeaMare – primele impresii

Am făcut-o şi pe asta! Primul eveniment – concurs din seria “Poveşti din LumeaMare” s-a încheiat sâmbătă, 16 ianuarie, în jur de ora 17:00.  Prima ediţie a avut loc la Ceainaria GreenTea, un loc care parcă te îmbie la poveşti şi unde ceaiul delicios, atmosfera caldă şi serviciile fără reproş te ajută să găseşti inspiraţia şi să îţi doreşti să depeni amintiri alături de cei dragi.

Amintirile noastre au fost din călătorii, iar poveştile depănate au fost aplaudate de cei 50 de participanţi prezenţi.

Cornelia Florea ne-a povestit despre o interesanta excursie moto făcută la Cernobâl, arătându-ne modul bizar în care viaţa îşi mai găseste încă un sens acolo.

Marian Enache ne-a povestit despre Tunisia şi ne-a descreţit frunţile cu “momente de cacao” şi gafele pe care le poate face un turist care are senzaţia că nimeni nu îi înţelege limba.

Liana Mitroi ne-a arătat câteva locuri frumoase din România şi ne-a invitat să privim cu mai multă atenţie cerul şi în general, în jurul nostru.

Cezar Dumitru ne-a ilustrat cu mult umor şi inspiraţie un tablou foarte autentic al Indiei. Ca să îl citez, pentru cine a fost acolo, “And you remember – Brahma the creator, Shiva the preserver, Vishnu the DESTROYER!”

Din toate prezentările am aflat câte ceva nou. Fiecare călător a avut o abordare unică şi ne-a împărtăşit felul lui personal de a vedea şi cunoaşte lumea, exact aşa cum ne-am dorit!

Câştigătorul concursului, a cărui poveste a fost declarată “cea mai frumoasă” – votul a fost cât de poate de serios iar numărătoare transparentă! – este Cezar Dumitru, cunoscut de lumea călătorilor ca Imperator. El este acum fericitul posesor al unui Voucher GreenTea, în valoare de 200 de RON.

Cel de-al doilea partener important al evenimentului a fost Okian, care ne-a oferit 4 vouchere de câte 50 de RON fiecare.

Iar invitatul nostru special, Veronica Drăgoi, ne-a spus câteva cuvinte despre o călătorie foarte interesantă şi ne-a oferit câteva exemplare din cartea pe care a scris-o în urma acesteia: Camino, 800 de kilometri pe jos. 4 cărţi au fost dăruite povestitorilor iar 5 au intrat în tombolă.

În final, după tragerea la tragerea la sorţi – care a implicat absolut toţi participanţii la eveniment – şi proba de cultură generală privind capitalele europene :-), am mai avut o listă de câştigători care s-au bucurat la primirea voucherelor de la Okian.ro şi a cărţilor Veronicăi: Cristian Zamfirescu, Monica Florea, Florentiu-Costel Matei, Vera Drăgoi, Cristina Anghelescu, Cristina Hornoiu, Marian Enache, Cristi China şi Camelia Ducaru (sper că nu am încurcat sau omis pe nimeni, oricum premiile au fost oferite pe loc).

Al doilea invitat special a fost Mihai Barbu (mongolia.ro), cel care anul acesta a făcut o călătorie captivantă, pe care mulţi dintre noi am avut norocul să o putem urmări aproape în direct, superb povestită şi ilustrată pe siteul de mai sus. Mihai a ales ca la această primă ediţie să fie mai tăcut, dar la sfârşit şi-a exprimat intenţia de a povesti şi el câte ceva, data viitoare. Până una alta am ţinut să mă fotografiez lângă el şi paşaportul său cu viza de Mongolia -vorba aia, ce-i în mână nu-i minciună!

A! Să nu uit să vă spun: azi a venit şi poşta la GreenTea şi a adus cărţi poştale de la prieteni din LumeaMare pentru toţi participanţii. Sper că v-au bucurat veştile primite!

Ce concluzii am tras în urma acestui eveniment:

– că avem o pasiune frumoasă care adună oameni deosebiţi şi că merită să continuăm

– că ne trebuie un microfon

– că, deşi cererea e mare, nu vrem să ne mutăm pe stadion, aşadar rugăm doritorii să stea cu ochii pe LumeaMare pentru a se putea înscrie la timp, în limita locurilor disponibile

– că vom fi mai stricţi în ceea ce priveşte durata povestirilor (şi ne mai gândim la numărul lor) în aşa fel încât să rămână mai mult loc pentru discuţii libere, întrebări, socializare

Alte concluzii şi impresii le găsiti la Chinezu, Diana Stoleru, Imperator , iYli, alte poze de la Ionuţ Tarcea aici.

Multumim si kerukov.ro pentru surpriza de mai jos:

si iYli.ro pentru că m-a prins în plină desfăşurare emotivă

Iată şi pozele făcute de Alex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă rugăm să nu vă sfiiţi să ne împărtăşiţi propriile voastre impresii, să ne faceţi sugestii, să ne criticaţi dacă este cazul. Vă mulţumim pentru interes, susţinere şi participare şi … ne revedem în curând la o nouă sesiune de Poveşti din LumeaMare.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.

19 Comentarii la “Poveşti din LumeaMare – primele impresii”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by dordeduca, Roxana Farca. Roxana Farca said: am reusit si noi sa punem impresii, poze si concluzii de la evenimentul Povesti din LumeaMare la @greentea_ro: http://bit.ly/5EsYdW […]

 2. […] edit: Roxana ne povesteste aici in amanunt ce si cum s-a intamplat. Recomand lectura […]

 3. Imperator says:

  Multumiri de invitatie, multumiri de premiu, a fost o dupa-amiaza extrem de placuta :) Asteptam promisiunea unei noi sesiuni de povesti… Si scuze ca am uitat sa-ti aduc cartea… dar poate treci pe la mine sa alegi ce ti-ar suna mai bine :)

 4. Alina says:

  Felicitari,super profi ce ati facut voi acolo,sper ca la vara sa pot veni si eu sa va vad!

 5. Cornelia says:

  Deja am prieteni care nu mai au rabdare sa isi spuna povestile! Si da, nu vrem pe stadion. La ceainarie e cald si bine!

 6. iYli says:

  Felicitari pentru organizarea de sambata. Multumesc pt invitatie, am cunoscut oameni interesanti de la care am avut ce invata.
  Succes in continuare.

 7. Cris says:

  … articolul trebuia sa se incheie…

  “si va invit in ultimul we din februarie…” 😀

  deci, pe cand urmatorul?

 8. Mihai says:

  Foarte tare! Felicitari pentru eveniment! Si a avut timp toata lumea sa isi zica povestea sau ati tras la sorti?

 9. Roxana says:

  se fac inscrieri imediat ce se anunta evenimentul si de spus povesti spun doar cei care s-au inscris primii. In acest caz au fost primii 4, pentru data viitoare nu am hotarat inca. Oricum da, a fost timp. A durat ceva mai mult decat prevazusem dar a fost frumos!

 10. Imperator says:

  Am scris si eu intr-un final… chiar si daca am trebuit sa fur poze de pe alte site-uri…
  http://imperatortravel.blogspot.com/

 11. Mi-as fi dorit sa mai ascult povesti si sa mai vorbesc cu prietenii tai pe care am avut onoarea sa-i cunosc…chiar daca afara era putin frig :). Multumesc mult pentru invitatie si pentru cele cateva ore altfel decat ale unei sambete obisnuite.

 12. Roxana says:

  Cu mare placere, ma bucur ca ai putut veni si te mai astept si la evenimentele urmatoare!

 13. Roxana says:

  am vazut, am vazut, am si pus link-ul mai sus in text 😀

 14. Oana says:

  Foarte misto evenimentul, m-am simtit super, si am avut bafta:) sa stau langa niste persoane foarte interesante. abia astept sa organizezi urmatoarea sesiune de povesti.

  succes!

 15. | iYli | Calator in @LumeaMare | says:

  […] 16 Ianuarie am ajuns la primul concurs din seria “Poveşti din LumeaMare” Multumesc pentru invitatie, Roxanei si lui […]

 16. […] cu Lumea Mare in povesti turistice, cu #boardgamesmeet , am ajuns cumva intamplator intr-un supermarket in care @claudiubadita l-a […]

 17. […] Ediţie a Concursului de Poveşti din Lumea Mare, care a fost foarte bine primită (gasiţi aici primele impresii) ne face plăcere să vă anunţăm că ne-am ţinut de cuvânt şi vă învităm la cea de-a doua […]

 18. […] Daca vrei sa stii cum a fost la prima editie, poti citi cateva impresii aici: http://www.lumeamare.ro. […]

Lasa un Comentariu

Comments links could be nofollow free.