Biblioteca virtuală – în jurul lumii

Nu trebuie să fiu un mare psiholog ca să îmi dau seama că mulţi dintre cei care se află acum, aici, pe site, citind acest articol, şi-ar dori să poată face acest pas: să plece într-o călătorie în jurul lumii. Mă includ şi pe mine în acest grup, de aceea m-am gândit să caut câteva articole interesante pe această temă pentru a le adăuga în biblioteca noastră virtuală şi a le regăsi cu uşurinţă atunci când va fi nevoie. Exemple sunt foarte multe pe internet şi cred că 2010 va dubla numărul.

În primul rând hai să vedem ce înseamna o călătorie în jurul lumii, prescurtată în engleză ca “RTW“. Ne ajută foXnoMad cu asta ba chiar şi cu o listă de bloguri pe care o preiau aici (recunosc, nici eu nu am apucat să le “răsfoiesc” pe toate, dar o voi face):

Alt articol care a fost chiar recent publicat pe BootsnAll Travel este el în sine o bibliotecă. Veţi găsi articole, sfaturi şi resurse foarte utile pentru planificarea unei călătorii în jurul lumii. Merită luat şi studiat punct cu punct!

Vine desigur şi momentul în care ne întrebăm cât de bine este să fii mereu departe de casă, cât de egoist poate fi un astfel de gest. Iată şi un posibil răspuns într-un articol foarte interesant de pe BraveNew Traveller: The Deadly Sin of Wanderlust: Is Long Term Travel Selfish?

Te plângem că nu avem suficienţi bani ca să ne încumetăm la aşa ceva. Da, banii sunt destul de importanţi dar putem citi şi ghidul lui Florin despre cum poţi călători cu autostopul, cine ştie, poate mai economisim ceva de aici.

Cred că v-am dat material de studiu pentru o lună aşa că mă opresc aici. Ce ziceţi, cât de posibil vi s-ar părea să faceţi o pauză şi să plecaţi în jurul lumii?

Un final de săptămână minunat şi ne vedem mâine, în Japonia 😉

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.