Biblioteca virtuală – în jurul lumii

Biblioteca virtuală – în jurul lumii

Nu trebuie să fiu un mare psiholog ca să îmi dau seama că mulţi dintre cei care se află acum, aici, pe site, citind acest articol, şi-ar dori să poată face acest pas: să plece într-o călătorie în jurul lumii. Mă includ şi pe mine în acest grup, de aceea m-am gândit să caut câteva articole interesante pe această temă pentru a le adăuga în biblioteca noastră virtuală şi a le regăsi cu uşurinţă atunci când va fi nevoie. Exemple sunt foarte multe pe internet şi cred că 2010 va dubla numărul.

În primul rând hai să vedem ce înseamna o călătorie în jurul lumii, prescurtată în engleză ca “RTW“. Ne ajută foXnoMad cu asta ba chiar şi cu o listă de bloguri pe care o preiau aici (recunosc, nici eu nu am apucat să le “răsfoiesc” pe toate, dar o voi face):

Alt articol care a fost chiar recent publicat pe BootsnAll Travel este el în sine o bibliotecă. Veţi găsi articole, sfaturi şi resurse foarte utile pentru planificarea unei călătorii în jurul lumii. Merită luat şi studiat punct cu punct!

Vine desigur şi momentul în care ne întrebăm cât de bine este să fii mereu departe de casă, cât de egoist poate fi un astfel de gest. Iată şi un posibil răspuns într-un articol foarte interesant de pe BraveNew Traveller: The Deadly Sin of Wanderlust: Is Long Term Travel Selfish?

Te plângem că nu avem suficienţi bani ca să ne încumetăm la aşa ceva. Da, banii sunt destul de importanţi dar putem citi şi ghidul lui Florin despre cum poţi călători cu autostopul, cine ştie, poate mai economisim ceva de aici.

Cred că v-am dat material de studiu pentru o lună aşa că mă opresc aici. Ce ziceţi, cât de posibil vi s-ar părea să faceţi o pauză şi să plecaţi în jurul lumii?

Un final de săptămână minunat şi ne vedem mâine, în Japonia 😉

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.