Curiozitate 2 – siguranţa în călătorii

Îmi place să vă aud părerile şi am fost tare încântată de numeroasele răspunsuri primite la prima mea curiozitate, legată de cum călătoriţi în week-end!

Astăzi am altă curiozitate. Am găsit la un moment dat un top al celor mai sigure ţări în care se poate călători, acestea fiind, în această ordine, Elvetia, Singapore, Norvegia, Noua Zeelandă, Luxemburg, Japonia, Irlanda, Islanda, Danemarca şi Cipru. Bun aşa, nu cred că lista asta e pentru cineva o surpriză. Iar întrebările mele sunt:

Atunci când vă alegeţi o destinaţie chiar vă interesează astfel de topuri?

La cealaltă extremă care sunt locurile din lume în care NU aţi vrea să mergeţi, pentru că sunt nesigure, periculoase?

Comentariile şi discuţiile apărute în urma acestui articol mă determinăsă mai formulez o întrebare: Care sunt criteriile voastre personale după care clasificaţi o destinaţie ca periculoasă?

Aş vrea răspunsuri sincere, fără falsă bravură. Eu de exemplu nu aş merge în locuri în care aflu că se răpesc frecvent turişti sau se pun bombe, alţii în schimb pot să treacă uşor peste astfel de temeri… Voi pe unde vă situaţi?

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.