Simply mussels

Nu pot să mă gândesc la scoici fără să mă gândesc la Belgia. De fapt, chiar mai precis de atât, la Brugges. De ce? Pentru că amintirea unui munte de scoici poposit în faţa mea, alături de un Chardonnay rece şi parfumat îmi este vie şi acum.

Printre minunăţiile gastronomice ale Belgiei, alături de waterzoi, goffre, bere blonda, bere neagră, salata liegeoise, ciocolată,  midiile sunt un deliciu pe care nu trebuie să-l ratezi. Considerată una dintre preparatele naţionale, mâncarea de scoici este de o simplitate dezarmantă, plină de arome savuroase, deseori servită alături de cartofii prăjiţi şi o maioneză de casă (Moules frites, Mussels with fries).

Mie imi plac mai simple, mai au naturelle.

Mulţi se sperie când aud de fructe de mare, mai ales atunci când rezultatul final ar trebui să încununeze o experienţă culinară personală. Cum am spus, cel puţin în caz...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.