De ce ei au coborât din copaci şi noi nu

Idei din săptămâna 11-17 octombrie

Vreau să precizez de la bun început că nu doresc să afirm că viaţa în copac e cea mai rea cu putinţă. Ci doar că odată ce ne-am dat jos de acolo, unii dintre noi ne-am pus pe treabă iar alţii ne-am pus pe furat. Ştiţi voi unde bat şi hai să vă dau două exemple:

1. România în 2010 are un Transfăgărăşan pe jumătate rupt (ca asfalt) şi câţiva kilometri de autostrăzi (la care refuz să mă documentez ca să aflu cât a durat facerea lor). Austria are, printre altele, un Grossglockner construit în numai 5 ani şi asta pe la 1930! Ba mai mult, proiectul a debutat într-o criză economică fără precedent, a creat locuri de muncă şi a devenit o zonă turistică atractivă şi o sursă importantă de venit. Aude cineva?

2. În Franţa, Ritz-ul a fost ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.