Falafel – فلافل

Falafel - un fel de mâncare extrem de răspândit astăzi în toată lumea. disputat încă, între lumea arabă şi Israel la nivel de "drepturi de autor". Varianta fără carne a shaormăriilor şi a hamburgărilor (McFalafel) are la bază năutul şi/sau fasolea fava. Teoretic este simplu să faci falafel. Practic poţi avea surprize, şi nu mă refer aici la compoziţie. Dar asta o să vedem mai jos.

Pentru început măsurăm o cană de năut (am folosit năut de conservă) şi o cană de fasole fava (de asemenea de conservă). Acompaniem cu o ceapa, doi căţei de usturoi, pătrunjel - mult, cam vreo 3-4 legături, o felie de pâine sub formă de firimituri, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, 2 linguri condimente. Detaliem condimente - avem două posibilităţi: fie un amestec deja preparat aşa cum am folosit eu, ce conţine: coriandru, chimen (atenţie diferenţa chimen - chimion), măghiran, busuioc, fie varianta individuală, după cum aveţi stocurile (şi aici vă puteţi limita la coriandru...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.