Peştera de la Meziad

Mno, în primul rând ştiu să vă spun că e foarte mare, una dintre cele mai mari de la noi din ţară. În al doilea rând nu prea mai ţin minte mare lucru despre cum se ajunge, cât de lungă, cât de lată, aşa că trişez un pic şi bag repede un ochi pe net, să-mi aduc aminte detalii tehnice.

E simplu. E la 16 km de Beiuş, în munţii Pădurea Craiului, rezervaţie naturală, are 3 nivele (asta ştiam!) şi cu galerii de aproape 5 km. Eu ţineam minte 7 km.

Mă opresc brusc cu plagiatul opintindu-mă în următoarea frază: „În prezent Peştera Meziad poate fi vizitată doar cu ghid.” (fie-mi cu iertare, nu mai ştiu de pe care site e propoziţia).

Trebuie musai să bag un disclaimer înainte de a continua istorisirea mea: NU încercaţi aşa ceva acasă. Este imoral, periculos şi... anti-social. Şi nici măcar nu glum...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.