Fortificaţiile din Ţara Bârsei: Hărman

Depresiunea Braşovului este cea care a fost numită Ţara Bârsei. Denumirea vine de la râul Bârsa Mare care se formează la poalele Munţilor Făgăraş din Bârsa Groşetului şi Bârsa Tămaşului. Mai primeşte doi afluenţi tot cu numele de Bârsa, de-a lungul unei văi ce înconjoară Munţii Piatra Craiului. Apoi trece pe aproape de casa noastră şi curge mai departe până se varsă în Olt.

În 1211 locurile acestea au fost lăsate în grija cavalerilor teutoni. Ei au primit privilegii politice şi economice şi au fost cei care trebuiau să convertească populaţia la catolicism. Este prima oară când Ţara Bârsei este menţionată documetar. La scurt timp cavalerii au fost alungaţi, în urma lor stabilindu-se saşii care au reuşit să lupte împreună cu românii şi secuii împotriva duşmanilor comuni până în secolul XX. În acest scop au fost construite numeroase cetăţi. Majoritatea au fost fortificaţii ţărăneşti, construite în jurul unor vechi biseri...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.