Prinţ şi cerşetor pe străzile Braşovului

Se spune că oraşul de sub Tâmpa ar fi una dintre cele mai frumoase localităţi de la noi. Nu ştiu dacă o fi adevărat, pentru că nu am apucat să văd toată ţara asta. Ceea ce ştiu este că Braşovul este într-adevăr deosebit prin aşezare, prin vestigii şi prin istoria agitată.

Ca în orice oraş turistic, restaurantele, terasele şi magazinele scumpe sunt nelipsite. Numeroasele muzee, cetăţi sau biserici au fiecare câte o taxă de intrare. Adunate toate, pot ajunge la o sumă considerabilă. Pentru ca nimeni să nu iasă în pierdere, aici se găsesc posibilităţi de recreere atât pentru cei veniţi să consume, cât şi pentru turistul low-budget. De aceea mi se pare corect să prezint Braşovul atât pentru ”prinţi”, cât şi pentru ”cerşetori” (cum sunt eu de cele mai multe ori). Nu trebuie uitat un aspect important, şi anume că locurile cunoscute nu sunt neapărat singurele care merită văzute. Există locuri ascunse, misterioase, vechi, car...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.