Armata Împăratului nemuritor

Cu multe secole în urmă, departe, pe tărâmul dragonilor, trăia un Împărat puternic şi viteaz. Măreţia şi trufia sa erau nemărginite. Obsedat de viaţa de apoi, a poruncit supuşilor ridicarea unui palat subteran şi a unei oşti demne să-l urmeze până dincolo de moarte. Când totul a fost isprăvit, a luat cu el în mormânt servitori, concubine şi copii, pentru a-i fi alături în viaţa veşnică.

Ne punem întrebarea dacă legenda Armatei de Teracotă a dăinuit de-a lungul secolelor sau a început să se înfiripe abia în anul 1974 când, într-un loc uitat din provincia chineză Shaanxi, la poalele unui munte, câţiva ţărani săpau de zor la o fântână. La un moment dat, pământul s-a surpat, iar în adâncuri au zărit chipul împietrit al unui soldat din vremuri de demult. În scurt timp, zona a fost închisă. În săptămânile care au urmat, arheologii aveau să scoată la iveală o mică parte a uneia din cele mai mari com...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Cătălin a început să-şi scrie impresiile de călătorie la insistenţele prietenilor. Finanţist de profesie, pe lângă hobby-ul principal (cel de organizare a bugetelor!) mai este pasionat de călătorii şi fotografie, având spontaneitatea necesară şi capacitatea de adaptare a unui glob trotter modern.