Englezii şi mâncarea lor – atunci şi acum – în Londra sau nu (1)

„Ce mâncare?”, v-aş fi întrebat acum 20 de ani. Au existat şi încă mai există nenumărate glume legate de lipsa de gust a mâncării englezeşti. Cei care au citit seria Asterix (de preferinţă în original) poate-şi vor aminti de “Asterix chez les Bretons”, probabil cea mai bună din toată seria.

Obelix bombăne permanent de combinaţia nefericită între carnea de mistreţ fiartă şi sosul de mentă care îl face să sufere de foame şi nostalgie după mâncarea gustoasă de acasă.

Pentru că subiectul e foarte complex (nici nu ştiu ce mi-a venit să iau acest taur de coarne) şi am şi ceva poveşti, cred că mă voi întinde pe două-trei episoade şi nu mă voi referi numai la Londra pentru că prima mea experienţă în domeniu, traumatizantă de-a dreptul, s-a întins pe o suprafaţă geografică britanică mai largă.

Înainte să mă tragă cineva de urechi, o să spun din ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Traducător la bază cu actoria în suflet, Anca, zisă Akafix, a găsit în călătorii o îmbinare a multor dorinţe şi pasiuni şi cocheteaza cu scrisul pe blogul ei şi pe la prieteni, cu gândul şi inima la minunile lumii şi la oamenii săi.