Scump domne’, scump….

 ... cred că au fost primele cuvinte când am pronunţat Geneva.  Şi primele mele gânduri s-au îndreptat spre întrebarea - Ce mâncăm în Geneva?

Oraş multicultural, în care, conform statisticilor oficiale, doar 60% din populaţie este de origine - se înţelege - elveţiană, Geneva oferă călătorului o paletă vastă de bucătării şi gusturi, poate nu chiar pentru toate buzunarele, dar cu siguranţă nu ratezi aproape nimic :). Aceeaşi statistică (date actualizate în februarie 2012) spune că restul de 40% se împarte în aproape 185 de naţionalităţi, cam aşa: Europa - 73%, Asia - 8%, Africa - 9%, America - 9%, iar din comunităţile asiatice se desprind cele aparţinând populaţiei japoneze, chineze, filipineze şi indiene. Din punct de vedere al restaurantelor care mi-au trecut prin faţa ochilor proporţia se înclină favorabil către bucătăria asiatică şi africană, neînsemnând că bucătăria europeană nu este prezentă. Poate că am fost atr...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.