Sfântu’ Gheorghe, două mame şi doi copii.

De dragul Mării Negre

Au fost odată două mame prietene care posedau doi copii şi ei prieteni încă din burţi, înainte de a se naşte; existau şi doi taţi însă aceştia erau legaţi cu lanţuri, unul de câmpiile şi recoltele lor (inginer agronom), altul de activităţi pioniereşti de vacanţă plus defilări, tabere (profesor la Casa Pionierilor). Mamele erau foarte devotate creşterii copiilor şi-i doreau cât mai sănătoşi cu putinţă, ceea ce implica un sejur la mare în fiecare an. Luau câteodată "bilete" prin O.N.T. dar, din cauza speranţelor că ar putea veni şi taţii, aproape de fiecare dată spulberate, aşteptau ce aşteptau şi porneau pe cont propriu, înfruntând tot soiul de surprize.

De exemplu, într-o vară, li se promisese printr-o cunoştinţă o gazdă în Eforie Sud. După o jumătate de zi în tren, odată ajunse la destinaţie au constatat că nici pomeneală d...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.